NOA for Oset-asfalt

NOA for Oset-asfalt

Leder i Naturvernforbundet Oslo og Akershus, Gjermund Andersen, er enig i at asfalten bør bli liggende. Arkivfoto

- Bedre at rulleskibrukerne benytter traseen fra Brekke til Oset, enn Maridalen, sier leder i Naturvernforbundet Oslo Akershus (NOA), Gjermund Anderse...

Tekst:

Publisert:

- Bedre at rulleskibrukerne benytter traseen fra Brekke til Oset, enn Maridalen, sier leder i Naturvernforbundet Oslo Akershus (NOA), Gjermund Andersen.

NOA har også mottatt høringsnotatet fra Friluftsetaten, og forbundet er slett ikke imot å beholde den asfalterte anleggsveien fra Brekke til Oset.

- Vi er positive til forslaget. Det er mye bedre at rulleskibrukerne benytter denne traseen, enn for eksempel å bruke Maridalen – det er ikke trygt. Maridalsveien benyttes av alt fra rulleskiløpere, syklister, joggere til busser og traktorer. Og kanskje dette forslaget kan forhindre enda verre situasjoner, nemlig at det i fremtiden blir vurdert å lage en asfalt rulleskibane parallelt med dagens vei inn i Maridalens vernede kulturlandskap, sier Andersen.

At asfaltveien fra Brekke til Oset ligger i flukt med Maridalsvannet, ser ikke Naturvernforbundet på som problematisk.

- Det er uansett ikke tillatt å bevege seg inntil Maridalsvannet, og traséen vil derfor heller ikke bli til noe hinder for allmennheten, sier Andersen.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!