NOA for Oset-asfalt

Leder i Naturvernforbundet Oslo og Akershus, Gjermund Andersen, er enig i at asfalten bør bli liggende. Arkivfoto

- Bedre at rulleskibrukerne benytter traseen fra Brekke til Oset, enn Maridalen, sier leder i Naturvernforbundet Oslo Akershus (NOA), Gjermund Anderse...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
- Bedre at rulleskibrukerne benytter traseen fra Brekke til Oset, enn Maridalen, sier leder i Naturvernforbundet Oslo Akershus (NOA), Gjermund Andersen.

NOA har også mottatt høringsnotatet fra Friluftsetaten, og forbundet er slett ikke imot å beholde den asfalterte anleggsveien fra Brekke til Oset.

- Vi er positive til forslaget. Det er mye bedre at rulleskibrukerne benytter denne traseen, enn for eksempel å bruke Maridalen – det er ikke trygt. Maridalsveien benyttes av alt fra rulleskiløpere, syklister, joggere til busser og traktorer. Og kanskje dette forslaget kan forhindre enda verre situasjoner, nemlig at det i fremtiden blir vurdert å lage en asfalt rulleskibane parallelt med dagens vei inn i Maridalens vernede kulturlandskap, sier Andersen.

At asfaltveien fra Brekke til Oset ligger i flukt med Maridalsvannet, ser ikke Naturvernforbundet på som problematisk.

- Det er uansett ikke tillatt å bevege seg inntil Maridalsvannet, og traséen vil derfor heller ikke bli til noe hinder for allmennheten, sier Andersen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse