- Noen måtte dø for at jeg skulle få leve

Fikk ny nyre og bukspyttkjertel.

REDDET: Karianne Viken (39) fikk transplantert ny nyre og bukspyttkjertel, det reddet henne. FOTO: FOTO: Espen Løken

Karianne Viken (39) fikk diabetes som femåring. Ny nyre og bukspyttkjertel reddet henne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2013 kl 22:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: FOTO: Anne Marie Huck Quaye

GREFSEN/KJELSÅS: I juli 2009 ble Karianne Viken frisk etter 30 tøffe år med diabetes 1. I forrige uke lanserte forfatteren en ny bok.

- Transplantasjon ble eneste utvei, og heldigvis fikk jeg til slutt nyre- og bukspyttkjertel-transplantasjon. I dag, fire år etter, er jeg helt frisk, forteller Karianne.

Hun har nå har skrevet bok om de tøffe årene.

- I boken, «Smil det videre», forteller jeg om reisen fra jeg som femåring fikk diabetes 1, til å få vite at transplantasjon er eneste utvei. Den lange ventetiden, det at noen måtte dø for at jeg skulle få leve, og så til slutt utfordringen med å få en helt ny identitet etter bare ni timers operasjon, forteller forfatteren.

LES OGSÅ: - Det går alltid bra!

Hvordan møte mennesker

- Boken handler også om viktigheten av hvordan vi møter andre mennesker. Det er ikke bare medisiner og behandlinger som har gjort at jeg har overlevd, men også menneskene som jeg har møtt i helsevesenet, sier Karianne.

Ifølge henne selv er dette en «helt ærlig bok på godt og vondt», også beregnet for helsepersonell, personer i samme- eller lignende situasjoner, pårørende og pårørende til donorer.

HJEMME: Karianne Viken holdt boklanseringsfesten i egen hage. FOTO: Espen Løken

Gir ut på eget forlag

- Men det er også en bok som «vanlige» mennesker kan dra nytte av. For det handler om det å møte og påvirke dem vi møter.

- For at boken skulle bli akkurat slik jeg selv ville har jeg etablert mitt eget forlag, Skuffen Forlag, og gitt ut boken selv, avslutter forfatteren.

MER OM BOKEN HER

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse