«Noen ord skulle ha vært merket med skuddpremie»

Cathrines hverdagsmagi.

Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo.

Åpent kontorlandskap har sine fordeler og ulemper. Du hører hva alle sier, og kan risikere å bli avsporet fra det du holder på med, men kan også komme...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.08.2013 kl 13:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Åpent kontorlandskap har sine fordeler og ulemper. Du hører hva alle sier, og kan risikere å bli avsporet fra det du holder på med, men kan også komme til å overhøre utilsiktede humorperler som kan farge enhver grå dag rosa.

Jeg har fast plass ved siden av Herr Akersposten personlig. En bauta av autoritet som kan få ordfører og byråder til å skjelve i buksene. På den andre siden av bordet, to unge damer som til daglig beskjeftiger seg med barn, hunder og pensjonister. Ikke ulikt meg selv. Så når «sjefen» har en av sine daglige kjeftesamtaler, sitter vi med bakoversveis og prøver å bli så små som mulig.

Forleden dag holdt han en tirade for en eller annen politiker. «Monstermastsaken» er en het potet, og vår mann lar seg ikke pille på nesa. Så faller replikken:

«Men hvis man legger en kabel gjennom Mærradalen, kan du da med sikkerhet si at det ikke vil utgjøre en helserisiko?»

Vi knekker sammen. Ler så vi hikster. Sender en stille bønn om at mottakeren for spørsmålet klarer å holde seg alvorlig. Det gjør han åpenbart, for Vidar sitter tilbakelent med et stramt ansiktsuttrykk, lyttende til et svar han gjør seg klar til å sable ned.

Når han omsider legger på sitter vi andre og tørker tårer. Når vi gjør ham oppmerksom på hva han nettopp har sagt, knekker han også. En hjertelig latter smitter tilbake, og i noen lange minutter er redaksjon Vest en boble i verden som ingen kan sprekke.

Ord er så visst mektige våpen, men noen skulle ha vært merket med skuddpremie.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

 

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse