ANNONSE
Annonse

Noen vil betale 3500 kroner for denne

Men det finnes bøker for de aller fleste hva gjelder pris og sjanger, når Lions for 38. gang arrangerer bokmarked i byen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2013 kl 15:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Bokmarkedet til Lions Club Oslo/Berg ble arrangert for første gang i 1976. I år blir markedet fra og med 2. november til og med søndag 10. november, på Vestre Aker Skole.

 - Nytt i år er at over 250 spesielle bøker vil bli solgt på nett og auksjon i samarbeide med skanfil.no, kan Lions Henning Stene fortelle.

Bud på 3500 kroner

Denne for eksempel, har det allerede kommet inn et bud på hele 3500 kroner på, røper Stene, og viser frem en gammel (1894) og ærverdig førsteutgave av Pan av Knut Hamsun.

Han frister eller med mange andre spesielle bøker.

LES OGSÅ: KJEMPEØRRET DUKKET OPP I PYNTEDAM

- Gamle som nye. "Godbiter", førsteutgaver, for boksamlere i alle kategorier. Når bokmarkedet starter har klubben over 1000 banankasser med bøker, tilsammen mer enn 40.000 bøker.

- Bøkene har blitt sortert i over 30 kategorier, bl.a. kunst, historie, lokalhistorie, krig, barnebøker, hobby, sport, religion, romaner, pocketbøker i alle varianter og på mange språk, men mest norsk og engelsk, lyrikk, kokebøker, ordbøker - bøker for enhver som liker bøker, legger Stene til.

Nye bøker fylles på

Etter én uke skifter arrangørene de fleste av de usolgte bøkene ut. Fredag kveld bæres det inn nye bøker til hyllene.

- Markedet har mange kunder som kommer igjen år etter år. Noen er profesjonelle, mens andre bare er lidenskapelig opptatt av å lese bøker, forteller Stene.

Han forteller videre at Lions-medlemmene henter og mottar bøker hele året. Bøkene bringes til Bakkehaugen hvor klubben disponerer en stor bunker. Inntektene fra markedet går uavkortet til hjelpetiltak i nærmiljøet, nasjonalt og internasjonalt.

LES OGSÅ: DENNE HUNDEN KOSTER 100.000 KRONER

Blant annet til seniorsentrene og sykehjem i bydelen, speideren, menighetenes ungdomsarbeide, Beito-leiren, Lions førerhundskole, og også til øyeklinikker i Uganda og Malavi.

 

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse