Mobile World Congress: Nokias nye kamerakonge

Nokia N86 8MP

Nå satser endelig finnene på optikk og bildebrikke i stedet for kun megapiksler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.02.2009 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

KAMERA: Nokia N86 har åtte megapikslers kamera, 28 mm vidvinkellinse, mekanisk lukker, men ikke blitz

AMOBIL.NO: Nokia N86 8MP er utstyrt med en vidvinkellinse fra Carl Zeiss. Nokia hevder at ytelsen skal kunne sammenlignes med et vanlig digitalkamera.

Det skal sågar fungere bra i både godt og dårlig lys. Sistnevnte er et typisk problem for de fleste kameratelefoner, som ofte er farlig nær ubrukelig i lavt lys.

Nokia lekker to nye trykkskjermmobiler

Ingen blitz

Kameraet har vidvinkel, slik at du kan fange et bredere motiv. Linsen har en brennvidde på 4,61 mm, tilsvarende 28 mm i et 35 mm-kamera. Man skulle tro at Nokia ville gått for en skikkelig blits når de laget en kameratelefon av dette kaliberet, men de har dessverre gått for en LED-lampe.

Kameraet har imidlertid mekanisk lukker som gir lukkertider på opp til 1/1000 sekund og blender f2.4, f3.2 og f4.8.

Les også: Nytt musikkflaggskip fra finnene

Som et kompaktkamera

Spesifikasjonene tilsvarer de billigste åttemegapikslerskameraene på markedet.

Sensorstørrelsen er 1/2,5 tommer, med en pikselstørrelse på 1,75 micron. Rent spesifikasjonsmessig skal N86 tilsvare for eksempel et Nikon Coolpix L18 kompaktkamera.

Men spørsmålet er selvsagt hvor god signalbehandlingen er, altså hvordan programvaren i kameraet behandler bildene. Dette kan gi store utslag i bildekvaliteten.

Kvaliteten på optikken er også et viktig moment, da mobiltelefoner flest som regel er utstyr ganske labert på denne fronten. Det skal imidlertid nevnes at en blender på f2.4 er ganske bra for å være en mobiltelefon. Det vil si mengden lys som slippes inn på bildebrikken.

Les hele saken om Nokia nye kamerakonge på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse