Nora (18) fikk drømmejobben!

Nora Ekrem (18) fra Grefsen har kommet til dressurparadiset. FOTO: PRIVAT

- Jeg må nesten klype meg i armen, sier grefsenjenta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2016 kl 20:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Som startet med pussekurs for hester i barnehagealder, og som etter videregående skole nå har fått seg jobb som rytter ved flotte Hof Kasselmann-anlegget i Hagen i Tyskland.

Lang erfaring

Nora Ekrem (18) fikk også ta med seg sin egen hest, JJ Hamsun, en norsk varmblod etter hingsten Hotline, til ny jobb i Tyskland.

Fem år gammel begynte hun å ri, på shettisen «Lita» på Ekeberg, så ble hun stalljente hos Lene Kragh på Alna ridesenter, og alle weekend og sommerturer gikk til Marit Delebekk i Skjeberg.

Se bildet større

Nora og hennes egen hest, JJ Hamsun. FOTO: PRIVAT

- I tillegg har jeg også hester på fôr i Maridalen, på Nordtvedt og i Nittedal, forteller den unge jenta fra Grefsen.

Som også fikk seg egen hest etter hvert, først ponni og så stor hest. Også på landslag for ponni og som junior – i dressur.

Alle hestejenters drøm

- Jeg må nesten klype meg i armen! Jeg tror dette må være alle hestejenters drøm, for et vakker og fantastisk sted. Store ridehus og ridebaner, flotte hester og staller, og så mange dyktige hestefolk, forteller Nora om sitt nye arbeidssted i Tyskland.

Anlegget til familien Kasselmann har historie helt tilbake til mer enn 1000 år siden, og Nora forteller at anlegget har et av verdens største og mest betydningsfulle dressurmiljøer med beridere, hester, fasiliteter og arrangement i topp klasse.
50 personer jobber på anlegget, som er rundt 400 mål stort.

Se bildet større

Gammelt og flott anlegg. FOTO: PRIVAT

Prøveriding

Nora var på både prøveriding og intervju, før hun fikk jobben.

– Alle ansatte jobber sammen om å fore hestene om morgenen før vi så går og spiser frokost sammen med familien Kasselmann i den ærverdige spisesalen.

Så er det opp på hesteryggen. For det er ikke noe hvilehjem Nora har kommet til. Hun forteller om hektiske dager, med jobb fra klokken 07.00 om morgenen til 18.00 om kvelden, 12 dager i strekk. Så to dager fri.

Se bildet større

Nora og JJ Hamsun. FOTO: PRIVAT

18 hester

– Vi rir noen timer, før vi alle sammen møtes igjen til varm lunsj. Min hverdag vil bestå av å jobbe som andrerytter i et team, med førsterytter – eller berider - andrerytter og en groom som sammen har ansvaret for en gruppe på rundt 14 til 18 hester til enhver tid, forteller ungjenta fra Grefsen, som rir åtte til ti forskjellige hester hver dag.

Se bildet større

Flere ridebaner tilhørende anlegget. FOTO: PRIVAT

Det er også salg av hester fra anlegget.

- Nesten hver dag kommer det kunder, og da vises gjerne flere av hestene fram og styles til de skinner. Flere ganger i året arrangerer stedet også store events, som konkurranser, EM, auksjoner, konferanser.

Paradis

Nora fortsetter.

- Nå om dagen tas det masse bilder og ridevideoer til en stor auksjon som skal holdes i desember.

For Nora, og sikkert mange andre, er dette et paradis for dressurinteresserte.

– Så mange vakre og fantastiske hester, rundt 200 totalt. Jeg er så utrolig glad og takknemlig for å ha fått denne mulighetenJ. Takk også til min trener Jonas Elvebakk, som har lært meg så mye. Uten han hadde jeg ikke vært her nå, sier Nora som ikke kunne et ord tysk før hun dro.

Se bildet større

Nora forteller om et flott anlegg, der hun arbeider som hestetrener. FOTO: PRIVAT

- Pushe komfortsonen

- Jeg tror det er bra å pushe komfortsonen, tenk så mye erfaring jeg får. Allerede nå føler jeg at jeg har utviklet meg masse. Selvfølgelig savner jeg familien og det gode ridemiljøet hjemme.

Hun forteller også om et godt miljø blant de 50 – 60 ansatte ved anlegget, i forskjellige aldre.

Flere fra Norge?

- Det er sosialt om kveldene og i frihelgene, et varmt og inkluderende miljø. Og med mange hyggelige folk. Jeg stortrives. Forresten søker Hof Kasselmann en dyktig hestepasser – elle. Kanskje noen i Norge som har lyst til å søke og bli en del av gjengen her?

Oppfordrer Nora, som har som plan å i hvert fall bli ved Hof Kasselmann i ett år.

- Så får vi se hva som skjer etter det!

LES OGSÅ: Trikkehallen på Grefsen jubilerer: Var «aldeles uhørt moderne»

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse