Nordens beste utstilling

Klima X ble denne uken kåret til Nordens beste utstilling.

Klima X på Teknisk museum er kåret til Nordens beste utstilling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Det var en enstemmig jury som valgte ut Klima X blant 24 påmeldte utstillinger. Vinneren ble offentliggjort 2. april på Det nordiske museumsmøtet i Malmö/København.

Konkurransen var åpen for medlemsmuseene i de nordiske museumsforbundene. Alle ble invitert til å presentere en nyere utstillingsidé. Teknisk museum deltok med Klima X, en utstilling på 420 kvm hvor publikum må ta på støvler for å oppleve utstillingen.

- Vi er glade for å få anerkjennelse for den innovative utstillingen som tematiserer klimakrisen, sier Kathrine Daniloff, kommunikasjonssjef på Teknisk museum.

Ideen bak

Den svenske utstillingsarkitekten Peter Ullstad, direktør i Codesign, fikk ideen til utstillingen i Venezia.

- Jeg ønsket å gi folk noe av den samme følelsen som jeg fikk selv da jeg vasset over Marcusplassen i høye vadestøvler. Konseptet er totalt interaktivt, og folk får føle klimaendringene på kroppen gjennom vannet og isen som smelter. Når utstillingen i tillegg er fylt opp av nyvinnende interaktive installasjoner, tror jeg utstillingen setter spor, sier Ullstad.

Synlig, dristig og dialogorientert

Daniloff mener at utstillingsideen speiler museets visjon om å være Norges mest dristige, synlige og dialogorienterte museum.

- Vi har i de senere år satset på aktuelle utstillinger, og Klima X tematiserer den største utfordringen menneskeheten står overfor i vår tid, sier Daniloff.

PublikumsrekordKlima X og andre aktuelle utstillinger og aktiviteter har gitt økt interesse for Teknisk museum. I 2008 hadde museet et gedigent publikumsoppsving og kunne skilte med rundt 208 000 besøkende ved årets slutt. Det er en økning på mer enn 55 prosent fra 2004.

Nyskapende

Teknisk museum var i år blant tre nominerte til den nasjonale prisen Årets museum. Juryen for Årets museum beskrev Klima X på denne måten:

”Klimautstillingen Klima X, som er museets største satsing i 2008 og 2009, er et eksempel på hvordan museet på en nyskapende måte tar i bruk museets fortrinn som formidlingsarena til å skape engasjement og spre kunnskap om vår tids viktigste samfunnsspørsmål. Utstillingen har vakt oppsikt internasjonalt. Gjennom utstillingen har museet også gått ut med en tydelig stemme i klimaspørsmålet, og oppfordret til handling på alle nivåer. Dette omfatter også arbeid for å gi museet selv en grønnere profil som bedrift gjennom bygnings- og driftsmessige tiltak.”

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon