ANNONSE
Annonse

Nordre Aker best på hjemmesykepleie

Hjemmesykepleierne i Nordre Aker er stolte over å kalle seg byens beste. F.V.: Sigrid Lid Johansen, Kristina Ilic og Vera Skaar. Foto: Foto: Janina Lauritsen

93 prosent av den totale andelen av brukere i Nordre Aker, er fornøyde med tjenestene. - Dette er svimlende tall, sier eldrebyråd Aud Kvalbein.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2015 kl 16:41

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: - Jeg er stum av beundring, sa byråd for eldre Aud Kvalbein, da hun gratulerte hjemmetjenesten i bydel Nordre Aker, under en markering i Nydalen.

LES OGSÅ: Sier nei til kutt i handlehjelp for eldre 

Særlig fornøyd med de ansatte

Hvert år gjennomfører Oslo kommune en brukerundersøkelse av hjemmetjenester. I år er 85 prosent av de som mottar hjemmesykepleie og 83 prosent av de som mottar praktisk bistand, fornøyde med tjenestene.

Med disse tallene ligger bydelen på førsteplass i hjemmetjenester i Oslo, og fjerdeplass i praktisk bistand.

- Det er fantastisk at dere holder et så godt og jevnt nivå. Dette er svimlende tall, det er nesten ikke til å tro, sa Kvalbein under markeringen i Nydalen.

97 prosent av brukerne opplever at personalet i Nordre Aker alltid eller som oftest kan jobben sin, og med dette får de den høyeste prosenten i Oslo. 97 prosent er også fornøyd eller svært fornøyd med hjelp til å ta medisiner.

- Vi er veldig rørte. Det er godt å være på topp i Oslo - igjen! Vi jobber beinhardt og vi jobber med verdigrunnlaget. Vi tror på at kvalitet nytter, og vi ønsker at brukerne skal bo hjemme hele livet, sa seksjonssjef Britt Dall Osso under markeringen.

Å få bekreftet at arbeidet de gjør er så bra, og blir satt pris på, er en ekstra motivasjon for hjemmesykepleierne.

- Det er godt å høre at brukerne er fornøyde med jobben vi gjør, sier avdelingssykepleier Vera Skaar, til dittOslo.

Brukerne i Nordre Aker er også de som er mest fornøyd med den innflytelsen de har på når hjelpen skal utføres.

- Jeg er veldig stolt. Det er hyggelig å få være en del av dette, sier Sigrid Lid Johansen fornøyd. 

LES OGSÅ: - Noen få minutter kan bety liv eller død

Hard konkurranse fra St. Hanshaugen

Bydel Nordre Aker har fått knivskarp konkurranse fra St. Hanshaugen. I den kommunale tjenesten ligger Nordre Aker hakket foran med kun ett prosentpoeng.

Nordre Aker kom på fjerdeplass i praktisk bistand blant bydelene. Her var bydel Bjerke best og private leverandører kom på andre- og tredjeplass.

Den totale andelen fornøyde brukere av hjemmesykepleie varierer fra 75 prosent i bydel Søndre Nordstrand til 93 prosent i bydelene Nordre Aker og St. Hanshaugen. Blant brukere av praktisk bistand, varierer andelen fra 72 prosent i bydel Søndre Nordstrand til 90 prosent i bydel Bjerke.

Undersøkelsen ble sendt i posten til brukerne i perioden 15. mai til 6. juni 2014. Det ble sendt ut 12 853 spørreskjemaer og av disse kom det inn 4 901 svar. Dette gir en svarprosent på 38.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse