Nordre Aker Budstikke setter nye rekorder!

Ikke alltid like bakoverlent, men Nordre Aker Budstikke-redaktør Karl Andreas Kjelstrup kan konstatere at stadig flere leser lokalavisen på nett. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Etter tre måneders drift er det stadig flere som leser «nye» Nordre Aker Budstikke på nab.no. April ble en jubelmåned for lokalavisen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2015 kl 21:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Faktaboks NAB.NO

NORDRE AKER BUDSTIKKE:

  • Drives fra 2015 som lokal nettavis av Lokalmedia AS, lansert 20. januar på www.nab.no
  • Avisen ble startet i 2004 som en forlengelse av Ullern Avis/Akersposten (etablert 1905) som lokalavis for den nye bydelen Nordre Aker.
  • Gitt ut som ukentlig og fulldistribuert gratisavis til alle husstander i Nordre Aker f.o.m. 2006. Siste utgave kom 18. desember 2014.
  • Ble gitt ut av Lokalavisene Oslo, senere Mediehuset dittOslo (eid av Amedia), frem til Lokalmedia overtok driften i 2015.
  • Nab.no har per april et snitt på 13.000 brukere og 28.000 sidevisninger i uka. Kilde: Google Analytics.

NORDRE AKER: For første gang passerte nab.no 120.000 sidevisninger på én måned.

Siden nylanseringen av Nordre Aker Budstikke som ren nettavis 20. januar i år, har lesertallene stadig økt.

Nå har avisen 13.000 lesere hver uke, og i april ble sakene lest over 120.000 ganger. Det gir nær 30.000 sidevisninger hver uke, og er ny rekord.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Leserne vil ha lokale nyheter

– Det er kjempemoro, og trafikkveksten er veldig inspirerende! Tallene beviser at innbyggerne i Nordre Aker er interesserte i lokale nyheter. Men det understreker jo også at det ikke bare er tomme ord vi hører når vi er ute i bydelen: Mange sier de savner papiravisen, men de opplever Nordre Aker Budstikke på nett som mer lokal og aktuell enn før. Det er den beste attesten vi kan få, sier redaktør Karl Andreas Kjelstrup.

Etter at Nordre Aker Budstikkes forrige eier, Mediehuset dittOslo AS, ble avviklet ved nyttår, har lokalavisen blitt drevet av de tidligere Nordre Aker Budstikke- og dittOslo-journalistene Karl Andreas Kjelstrup, og Kristin Tufte Haga (undertegnede journalist. Redaksjonen er ikke større) i nyetablerte Lokalmedia AS.

– Vi er en liten redaksjon. To personer som må sies å kunne sjonglere det meste av saker og temaer. Vi lærer stadig nye ting. For eksempel har vi satt i gang en satsing på de lokale fotballagene i 2. divisjon, sier Kjelstrup.

– På salgssiden har vi fått med oss Ole Narverud og Kim Elvegård. Nordre Aker Budstikke på nett har blitt en viktig plattform også for det lokale næringslivet, der de kan nå ut til et publikum i sitt nærområde.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev og Facebook

Nordre Aker Budstikke har et godt samarbeid med bydel Nordre Aker og Oslo kommune, og med Majorstuen politistasjon.

– Hendelsenyheter er noe vi ser leserne er interesserte i. Saker om nyåpninger og etableringer i bydelen er det også stor pågang på. Skolesaker engasjerer, og vi har disse månedene fått med oss en imponerende rekke med lokale stemmer med sterke meningsinnlegg. For ikke å snakke om engasjementet rundt idretten i bydelen, sier Kjelstrup.

– Mottakelsen av nye nab.no har vært over all forventning, og som lokalavis som spiller på lag med nærmiljøet er vi glade for lokalbefolkningens store interesse. Takk for alle tips og innspill, og fortsett å fortell oss hva dere vil lese om! oppfordrer redaktøren.

Og savner du Nordre Aker Budstikke som papiravis i postkassa, sender redaksjonen ut et nyhetsbrev som oppsummerer ukens viktigste saker. Det er helt gratis, og du melder deg på her, eller ved å sende en e-post.

Husk også å følge Nordre Aker Budstikke på Facebook for å få siste nytt rett i din nyhetsfeed!

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse