– Nordre Aker er ledestjerna

Sa barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) og klippet den røde snoren til nye Bråtenalleen barnehage, med god hjelp fra barna i byens nye og første plussbarnehage. Bli med en tur inn og se.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2017 kl 16:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Bydel Nordre Aker har all grunn til å være stolt av den flotte nye barnehagen i Bråtenalleen.

– Dette er en stor dag for Bydel Nordre Aker, og ja, vi er stolte av denne barnehagen. Ikke bare er barnehagen fantastisk flott, men i tillegg er det to pedagoger på hver avdeling. Det er det ikke i alle barnehagene i bydelen som har, men det er målsetningen vår, rakk bydelsdirektør Øyvind Skjønning Henriksen å si til lokalavisa, før barnhagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) og andre var klare til å sette i gang den formelle åpningen av Bråtenalleen barnehage.

Valgløfte

Seksjonssjef for barnehagekontoret, Hege Cecilie Eikseth, ønsket velkommen, før barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) overtok, og startet med å fortelle om hendelsen for seks års siden, i 2011. Da brant nemlig tidligere Bråtenalleen barnehage ned.

– I motsetning til det tidligere byrådet, så ønsket vi ikke å selge tomten, men derimot gikk vi til valg på å bygge opp igjen Bråtenalleen barnehage. Og nå står vi her, sa byråden.

– Ledestjerna

Før hun roste bydelen opp i barnehageskyene.

– Nordre Aker Bydel har aldri vært en del av den statistikken som har vært på dårlig barnehagedekning. Dere er ledestjerna på dette området i Oslo, og denne barnehagen er byrådets visjon i et nøtteskall. En visjon om en grønnere, varmere og skapende by med plass for alle. Barnehagen er bygget etter bærekraftige prinsipper – altså grønnere, den er varmere fordi her er det mange voksne med høy kompetanse til å ta vare på barnas utvikling. Skapende, for barnehagen er jo et sted for lek og læring, og når man åpner nye plasser, ja da blir det barnehageplass til enda flere.

I sak i Nordre Aker Budstikke 8. november er nyheten om at Bydel Nordre Aker har full barnehagedekning, og at «det er mulighet til å få barnehageplass i løpet av ti minutters tid, hvis man ønsker det». Og også i plussbarnehagen i Bråtenalleen er det per i dag ledige plasser.

Plusshustandarden innebærer blant annet at bygget produserer sin egen strøm, ved hjelp av solcellepaneler.

- Alle barnehagene blir moderne og trygge barnehager med godt arbeidsmiljø for barn og voksne. I tillegg til at de skal bruke mindre energi enn de produserer gjennom året, skal de også bygges på en måte som gir minst mulig miljøbelastning, fra tidligere pressemelding om barnehagen, fra Omsorgsbygg Oslo KF.

Plusshus betyr at bygget, i tillegg til å produsere strøm ved hjelp av solenergi, har en godt isolert bygningskropp, effektiv belysning og ventilasjon. Det er boret 200 meter dype energibrønner som gir romoppvarming og delvis også varmt tappevann.

90 prosent av levetiden - i et bygg

Bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen (H) takket også for bra jobba til Omsorgsbygg Oslo KF, som er byggherre for den kommunale barnehagen, under åpningen tirsdag.

– Dette er den flotteste bydelen, med flotteste barnehagen. Og ikke minst er jeg veldig glad for at trærne på uteområdet er tatt godt vare på, sa han.

Omsorgsbyggs administrerende direktør Per Morten Johansen var ikke noe mindre stolt av å være med å åpne hovedstatdens første plussbarnehage.

– Vi er veldig stolte av dette bygget. Vi tilbringer faktisk 90 prosent av livet vårt i et bygg. Vi drar fra et bygg til et annet. Da er det viktig at bygget vi er i, er et godt sted å være! Som her, høyt under taket - store vinduer, og ikke minst god luft å puste i.

Vant i barnehagelotto

Sistnevnte kan skrives under på - det er virkelig noe veldig bra med innelufta i Bråtenalleen barnehage.

Det synes også pappa Jonas Øie, som ikke er redd for å si at det føles som å ha vunnet i barnehagelotto, å få pass til førstefødte i Oslo nye miljøvennlige barnehage.

– Nå har vi ikke vært her veldig lenge, men alt virker veldig positivt. Og ikke minst er luften inne veldig bra, og så fint med store rom, sier Jonas Øie med lille Aiden Øie Anderson på 13 måneder på fanget.

De bor på Årvoll, men der var det i motsetning til i Nordre Aker, ikke ledige barnehageplasser.

– Så da ble det jo veldig bra, å få plass her i stedet. Det er bare gøy å levere Aiden her om morgenen. I tillegg så satt vi stor pris på barnehagens hjemmebesøk, før Aiden startet her, legger den fornøyde faren til.

Hybridbarnehage

Mamma Heidi Daaland er ikke noe mindre fornøyd.

– Dette virker veldig bra, men dette er kun andre dagen til Andreas. Så blir det spennende å se fremover, det er jo en litt sånn hybridbarnehage, mer basebarnehage, enn lukkede egne avdelinger, sier hun.

– Så satser vi på at Kristian kan begynne her etter jul en gang, legger hun til.

LES OGSÅ: Full barnehagedekning i Nordre Aker: – Ingen grunn til å fremstille det negativt!

LES OGSÅ: Nordre Aker Budstikke har for mange barnehageplasser - det koster!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse