Nordre Aker er under byrådslupen

Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp) følger ekstra godt med på Nordre Akers økonomi – her sammen med fagsjef Sigbjørn Iversen. Foto: Kristin Tufte Haga

Nordre Aker er under "forsterket oppfølging" – det betyr at byråden følger ekstra nøye med på bydelens blodrøde budsjett-tall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2009 kl 09:55

Oslo: – Den dårlige økonomiske situasjonen i Nordre Aker har gjort at vi i fjor satt bydelen under "forsterket økonomisk oppfølging". Det betyr at byrådsavdelingen hver måned følger bydelen særskilt. Bydelen rapporterer på økonomi, og hvor blant annet alle "avvik" må redegjøres for, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp).

Oppfølgingen vil vare helt til bydelen eventuelt får kontroll på økonomien. Nordre Aker dro med seg et underskudd fra 2008 på rundt 35 millioner, og har også startet de første månedene av 2009 med dyrt overforbruk av sykehjemsplasser.

Men bydelen er ikke alene om å bli ekstra godt fulgt med på av byrådsavdelingen – også Bjerke, Nordstrand, Søndre Nordstrand og Frogner er under lupen.

– Kan tas igjen

– For Nordre Akers vedkommende så vil jo bydelen etter hvert muligens kunne "ta igjen" underskuddet. Fra og med 2009 har bydelen også fått mer penger, til sammen på 54 millioner kroner. 20 millioner av disse er ekstrapenger utover kompensasjon for lønns- og prisstigning, fordi bydeler med mange eldre innbyggere får mer penger nå enn før. Og neste år vil bydeler – som Nordre Aker med mange eldre – få en ytterligere styrking av økonomien.

– Historien har også vist at bydeler som har slitt med store underskudd, har klart å ta seg igjen over tid, sier Listhaug videre.

Helse skal foran økonomi

Men selv om en bydel har dårlig råd, så understreker Listhaug at økonomi ikke skal komme foran helse – og viser til eldreombudets bekymring for bydelsdirektør Mona Taasens uttalelser om "strengere sykehjemspraksis" i Nordre Aker.

LES OGSÅ: Eldreombudet: – Hjelp foran økonomi

– Uansett hvor dårlig økonomisk det måtte bli i en bydel – så skal alle som trenger det få sykehjemsplass. Vi kjenner til at hvor høy terskelen er for å få sykehjemsplass eller ikke – varierer fra bydel til bydel. Men uten å ha de eksakte tallene foran meg, så er ikke Nordre Aker en av de med flest avslag, sier Listhaug.

– Uansett er det helt uakseptabelt – slik eldreombudet forteller om – å avvise folk allerede på telefon!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon