Nordre Aker får Oslo-leder

Nordre Akers Toril Berge.

Den nye lederen av Oslo Venstre blir etter all sannsynlighet fra Nordre Aker. Vi har snakket med Toril Berge i forkant av årsmøtet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.02.2008 kl 11:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER:Toril Berge fra Nordre Aker er innstilt til å overta ledervervet etter Ola Elvestuen når han går av etter syv år som fylkesleder på Oslo Venstres årsmøte i helgen.

- Det var ingen overraskelse, men allikevel overraskende, sier Toril Berge til Nordre Aker Budstikke.

Ung og erfaren

Med sine 29 år, blir Berge blant de yngste lederne av de politiske fylkesorganisasjonene i Oslo.

- Jeg er jo ganske ung. Men jeg ble nestleder i Oslo Venstre for to år siden, og da må man jo tenke gjennom denne muligheten. Jeg er ganske ydmyk ovenfor innstillingen, og jeg gleder meg veldig. Vi blir et bredt lag i styret, med mange erfarne politikere, sier Berge.

Og det skorter ikke på erfaring hos den unge påtroppende lederen heller.

Berge er nestleder i Venstres bystyregruppe, og sitter i bystyrets Helse- og Sosialkomité. I tillegg til å være organisatorisk nestleder i Oslo Venstre, er hun rådgiver i NAV. Hun er utdannet samfunnsøkonom, og har hatt en rekke tillitsverv i Unge Venstre og Venstre, blant annet vært leder for Nordre Aker Venstre.

Brenner for lokalpolitikk

Toril Berge trekker blant annet frem Anne Marstein, tidligere leder i Bydelsutvalget i Nordre Aker, som en av sine mentorer. Berge har bodd i Nordre Aker siden hun begynte å studere på Blindern for 11 år siden, og hun er engasjert i lokalpolitikken.

Blant lokalsakene hun brenner mest for, er styrking av grøntarealene i Nordre Aker, samt en forbedring av kollektivtrafikken og de frivilliges levekår. Som bystyremedlem i Helse- og Sosialkomiteen har Berge også fulgt tett med på utskrivningsprosessene ved Ullevål Sykehus, omtalt i Nordre Aker Budstikke ved flere anledninger.

- Vi kommer til å holde et skarpt blikk på dette fremover, sier hun til Nordre Aker Budstikke.

Bruker alle ledd

Venstre har fremmet flere lokalpolitiske forslag i Nordre Aker den siste tiden. Det var Kjell Veivåg som først fremmet forslaget i bystyrets kultur- og utdanningskomité om ny ungdomsskole på Grefsen videregående, når denne etter planen skal erstattes av en ny videregående skole i Nydalen. Veivåg kom også med forslaget om full rehabilitering av Grefsen barneskole.

I bydelsutvalget i går ble et omforent vedtak om nytt svømmebasseng i bydelen, fremmet av Nordre Aker Venstres May-Britt Døssland, vedtatt. Et annet venstreforslag om frivillighetspris i Nordre Aker ble positivt mottatt i byutviklingskomiteen, men er sendt tilbake til komiteen for nærmere utredning.

- Vi har en god arbeidsdeling i Venstre, og prøver å jobbe i alle ledd. På denne måten tror jeg vi kan få bedre gjennomslag i flere saker, sier Berge, som sier at hun som leder kommer til å fortsette å satse på Oslo Venstres kjerneområder, som en skarp miljøpæl og utdanningspolitikk.

Enkeltmennesket viktigst

Berge er også, naturlig nok, veldig opptatt av sosialpolitikk, og engasjerer seg sterkt for verdighet for eldre.

- Det er en stor utfordring å faktisk se enkeltmennesket i politikken, men det er kanskje det aller viktigste vi politikere gjør, sier hun.

Lørdag blir det helt klart om det blir Brekke som skal lede Oslo Venstre videre. Per Elling Braseth-Ellingsen, fra BU i Nordre Aker, er innstilt til ny organisatorisk nestleder. - Dette er jo også veldig morsomt fra et lokalpatriotisk ståsted. Nordre Aker Venstre har jobbet godt i veldig mange år, avslutter Berge.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse