Nordre Aker-gutter på ny fregatt

Besetningen går om bord i KNM Otto Sverdrup for første gang ved verftet Navantia i Ferrol i Nord-Spania.

Stein Erik Fjærvoll fra Grefsen og Eirik Schau fra Korsvoll er for tiden travelt opptatt i Ferroll i Spania. De er med å gjøre Norges nye fregatt klar for seilas.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.05.2008 kl 14:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I disse dager er (f.v.) Christian Falk Båheim fra Groruddalen og Molde, løytnant Stein Erik Fjærvoll fra Grefsen, orlogskaptein og nestkommanderende ombord, Petter Kammerhuber fra Oslo, samt kvartermester Eirik Schau fra Korsvoll og Marius Eide fra Etterstad og resten av besetningen travelt opptatt i Ferrol i Nord-Spania: De skal gjøre den nye norske fregatten KNM Otto Sverdrup klar for seilas under norsk kommando etter overtakelsen den siste dagen i april.

SPANIA/NORDRE AKER: Onsdag den 30. april ble «KNM Otto Sverdrup» - den tredje av i alt fem nye fregatter i Fridtjof Nansen-klassen - overlevert Forsvaret og satt under norsk kommando ved verftet i Ferrol i Nord-Spania.

– Ett flott fartøy – med en flott besetning, sier skipssjefen, kommandørkaptein Svein Erik Kvalvaag.

Norge i september

Totalt teller besetningen vel 120 offiserer, befal, matroser og vernepliktige. Blant disse er Stein Erik Fjærvoll fra Grefsen og Eirik Schau fra Korsvoll . F312 seiler i september hjem til Norge.

– Overtakelsen av KNM Otto Sverdrup markerer - sammen med de to første fregattene - det enorme spranget fra Oslo-klassen til Fridtjof Nansen-klassen: Disse fartøyene signaliserer på mange måter standarden i det fremtidige Sjøforsvaret, sa Generalinspektøren for Sjøforsvaret, kontreadmiral Jan Eirik Finseth, da han overleverte fartøyet til skipssjefen og ga ordre om å "heise kommando":

Ivareta nasjonale oppgaver

– Fregattenes hovedoppgave er å ivareta våre nasjonale oppgaver hjemme, og å utføre de forpliktelser vi i Sjøforsvaret har i internasjonale operasjoner, sa Finseth.

Han fortalte at KNM Otto Sverdrup i fremtiden skal seile i NATOs stående styrker, operere langs norskekysten, i områdene hvor vi utvinner olje og gass, der hvor vi har suverene rettigheter og ikke minst i nordområdene, hvor nasjonen Norge har strategiske interesser.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse