Nordre Aker har byens beste NAV-kontor

NAV Nordre Aker har byens mest tilfredse brukere. Det ble markert mandag i NAV-kontorene i Nydalen. Her er er kontorets ansatte samlet, med (foran fra venstre) bydelsdirektør Øyvind Henriksen, fylkesdirektør i NAV Oslo Hege Farnes Hildrum, avdelingsleder for publikumsmottaket i NAV Nordre Aker Marita Brennsund, byråd for helse og sosiale tjenester Øystein Eriksen Søreide, enhetsleder NAV Nordre Aker (statlig side) Einar Lødemehl, enhetsleder NAV Nordre Aker (kommunal side) Aili Spjøtvoll og assisterende bydelsdirektør Preben Winger. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

90 prosent av brukerne av NAV-kontoret i Nordre Aker er fornøyde med servicetilbudet, viser en fersk brukerundersøkelse. Det er best i byen. NAV-brukerne i Nordre Aker omtales som ressurssterke og «kravstore».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2015 kl 21:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Byråd Øystein Eriksen Søreide og avdelingsleder for publikumsmottaket på NAV Nordre Aker, Marita Brennsund. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Faktaboks: NAV-brukerundersøkelse 2014

Resultater fra brukerundersøkelsen 2014.
«Andel fornøyde med servicen i publikumsmottaket, helhetlig sett»:

 • NAV Nordre Aker – 90%
 • NAV Vestre Aker – 87%
 • NAV Østensjø – 86%
 • NAV Nordstrand – 84%
 • NAV Ullern – 83%
 • NAV Sagene – 82%
 • NAV St. Hanshaugen – 79%
 • NAV Frogner – 79%
 • NAV Grünerløkka – 78%
 • NAV Gamle Oslo – 77%
 • NAV Bjerke – 77%
 • NAV Stovner – 73%
 • NAV Grorud – 68%
 • NAV Søndre Nordstrand – 67%
 • NAV Alna – 66%

NORDRE AKER/NYDALEN: Mandag var det tid for feiring på NAV-kontoret i Gullhaugveien 7 i Nydalen.

Kommunens siste brukerundersøkelse viser nemlig at 90 prosent av brukerne av NAV-kontoret i Nordre Aker svarer at de er "fornøyde" eller "svært fornøyde" med servicen på NAV-kontoret.

Det er byens høyeste score. Totalt for Oslo svarer nemlig «bare» 77 prosent av brukerne det samme.

– Dette er gledelige tall, sier byråd for helse og sosiale tjenester Øystein Eriksen Søreide (H).

Nordre Aker best, Øtensjø øker mest

– Vi ser at brukere som besøkte publikumsmottaket for informasjon og veiledning fra NAV og de som kom for å levere noe, er fornøyd opplyser han. Av disse var henholdsvis 85 og 83 prosent fornøyde.

Bydel Nordre Aker scorer best i brukerundersøkelsen med 90 prosent. Og fra 2013-2014 er Bydel Østensjø NAV-kontoret som øker mest – med 11 prosentpoeng, til 86 prosent. I hele byen svarer brukerne også ja på spørsmålene om de ble møtt med respekt av de ansatte (87 prosent), og om det er lett å orientere seg i publikumsmottaket (83 prosent).

Lavest score har NAV i Bydel Alna. Der er kun 66 prosent av brukerne fornøyde med servicen på sitt NAV-kontor.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Øker fra et allerede høyt nivå

– Hele 97 prosent av brukerne av NAV Nordre Aker sier at de alltid blir møtt med respekt og på en god måte. Vi må huske på at dette er brukere i sårbare og krevede livssituasjoner. Det gjør resultatet veldig flott, sier byråd Eriksen Søreide.

Også i fjor gikk NAV Nordre Aker til topps i brukerundersøkelsen.

– Å gå fra et høyt nivå i fjor, til et enda bedre resultat i år, er helt strålende. Det viser at medarbeiderne er gode veiledere for brukerne. Og ikke minst at det er gode ledere her, sier Eriksen Søreide.

LES OGSÅ: Sterkt press på å være vellykket: Flere unge sliter psykisk i Nordre Aker

– Nordre Aker har ikke den enkleste brukergruppen

– Vi har prøvd å årsaksforklare de gode resultatene. Mange sier at det er så ressurssterke brukere i Nordre Aker. Og det er riktig. Nordre Akers befolkning har et høyt utdannelsesnivå. Andelen med lav utdannelse er bare halvparten av snittet for resten av Oslo. Bydelen har også lav andel fattige barnefamilier, sier Hege Farnes Hildrum, fylkesdirektør i NAV Oslo.

– Jeg vil si at resultatene av brukerundersøkelsen derfor er en enda større bragd. Dette er brukere som stiller store krav, og som sier fra når de ikke er fornøyde. Dette er en fjær i hatten til dere som jobber her. Jeg tror ikke dere har den enkleste brukergruppen å tilfredsstille, sier Farnes Hildrum.

Nytt publikumsmottak – med musikk

NAV Nordre Aker åpnet nytt publikumsmottak i sine lokaler i Gullhaugveien 7 for bare to uker siden. 12 ukers byggeperiode, med redusert tilgjenglighet og åpningtider, ga likevel ikke en eneste klage, forteller Marita Brennsund, som er avdelingsleder for publikumsmottaket.

Flere samtalerom, møterom, utbedrede vertsstasjoner, ny hovedinngang og ingen blindsoner, skal gjøre lokalet triveligere og tryggere både for brukere og ansatte. Til og med musikk har kommet inn i NAV-lokalene, både for å gjøre atmosfæren hyggeligere og gjøre det vanskeligere å overhøre samtaler.

De gode resultatene i brukerundersøkelsen er det likevel de ansatte som skal ha æren for, understreker Brennsund.

– Det er mange dyktige mennesker som jobber her. De er dyktige veiledere som møter brukerne med respekt fra det øyeblikket de kommer inn døra. De er gode på å hjelpe folk i de livssituasjonene de er. Alle kan selvfølgelig ikke få det de spør etter, men møtt med respekt og forståelse kan de fleste likevel få en god opplevelse i møtet med NAV, sier Brennsund.

LES OGSÅ: William (10) er på fotballtrening klokka 06.30

Kommer fordi de ikke når fram på telefon

Til tross for jevnt gode resultater på servicen på NAV-kontorene i Oslo, viser undersøkelsen at NAV-kontorene kan bli bedre på tilgjengelighet, mener byråd Øystein Eriksen Søreide.

Brukerne som besøkte publikumsmottaket er minst fornøyd fordi de ikke kom fram på telefon, sier han. Av disse var bare 41 prosent fornøyd.

– Vi må derfor se enda mer på hvordan tilgangen til tjenesten kan forbedres. Det er jo ikke god service om man må dra på NAV-kontoret fordi man ikke kommer frem på telefon, eller da får den veiledningen man har behov for.

Brukertilfredsheten varierer også mellom NAV-kontorene i bydelene. Andelen brukere som er fornøyd eller svært fornøyd, varierer med 24 prosentpoeng.

– Samtidig er andelen fornøyde brukere ved NAV over tid stabil, sier byråd Øystein Eriksen Søreide.

Til sammen 2291 besøkende på NAV svarte på undersøkelsen. Svarprosenten var på 48. I Nordre Aker svarte 165 brukere på undersøkelsen, en svarprosent på 47. Undersøkelsen ble gjennomført i oktober 2014.

LES OGSÅ: 1300 deltok i Kollmila

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse