Nordre Aker har et bydelsbibliotek, men hvor er det egentlig?

VIL HA SYNLIGERE BIBLIOTEK: Kultur- og oppvekstkomiteen, ved (f.v.) Kathrine Nitter (V), Bernt Sverre Mehammer (SV), Bente M. Larsen (Ap), Sidsel Kjeldaas Salte (H) og Bjørn Gilbert (Ap). Kristin Vik (H) og Kjetil Berkvist (Frp) var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: PRIVAT

Visste du at bydelen nylig har fått sitt eget folkebibliotek? Det har vært etterlengtet lenge, men enkelt å finne er det ikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.04.2015 kl 14:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bydelens nye bibliotek, en Deichman-filial som både er skole- og folkebibliotek, ligger her på Nydalen vgs. i Nydalsveien 30C. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

NYDALEN: – Det har lenge vært et ønske fra lokalbefolkningen å få på plass et bibliotek i bydelen vår - et knutepunkt som bygger broer mellom kulturer og generasjoner, sier leder i bydelens kultur- og oppvekstkomité, Bente M. Larsen (Ap).

Lokalpolitikerne har ønsket seg et bibliotek i Nordre Aker i mange år, og så muligheten da arbeidet med Nydalen videregående skole kom i gang for noen år tilbake.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Enstemmig for bedre skilting

3. april i år åpnet folkebiblioteket formelt på Nydalen videregående skole. Biblioteket er en filial av Deichmanske bibliotek og kombinerer skolebibliotek med folkebibliotek.

– Det viser seg imidlertid at folk ikke kjenner til biblioteket fysiske plassering. Kultur- og oppvekstkomiteen har derfor jobbet med å få på plass bedre skilting, sier Larsen.

I tirsdagens kultur- og oppvekstmøte gikk komiteen enstemmig inn for å få til en bedre skilting.

– Vi kan ikke skjønne annet enn at dette vil bydelsutvalget gi sin støtte til, sier lederen av kultur-og oppvekstkomiteen.

– Skilt raskt på plass med ja i bydelsutvalget

Frem til byggeprosessene i Nydalen er ferdigstilt, vil det være snakk om en midlertidig skilting. Det er ikke nødvendig å søke til kommunen om midlertidig skilting, så det skulle være mulig å få dette på plass rimelig fort, forklarer Larsen.

– Vi håper dette vil gjøre biblioteket mer kjent slik at mange flere får gleden av å bruke det, sier hun.

Assisterende bydelsdirektør Preben Winger bekrefter at bydelen har diskutert skiltproblematikken med biblioteket, og også vært i kontakt med Avantor som er største grunneier i Nydalen.

– Er bydelsutvalget enig vil administrasjonen ta kontakt med Avantor på nytt for å få opp midlertidig skilting, noe Avantor nok kan gjøre forholdsvis raskt, sier Winger.

Bydelsutvalgets neste møte er torsdag 7. mai.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse