Nordre Aker-jentene i front for Grønn Ungdom

Christine Evjen (t.h.) takker avtroppende leder Hulda Holtvedt under Grønn Ungdoms årsmøte i helgen. FOTO: PRIVAT

Ledervervet i Oslo Grønn Ungdom går fra én Nordre Aker-jente, til en annen. – Christine er veldig ansvarsbevisst. Hun er absolutt en arbeidshest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2017 kl 11:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Christine Evjen (17) fra Tåsen er valgt som ny leder i Oslo Grønn Ungdom, og overtar etter Hulda Holtvedt (18), som bor på Ullevål.

Det skjedde på ungdomspartiets årsmøte i helgen som var.

Innstilt som talsperson

Holtvedt er innstilt som talsperson for Grønn Ungdom sentralt, etter fem år i fylkesstyret i Oslo. Begge Nordre Aker-jentene har et brennende engasjement for klima og miljø, og ser allerede fremover mot lokalvalget om to år.

– Mange er kanskje skuffet over valgresultatet, men vi har ennå masse å gi. Det viktigste nå er å beholde makta i Oslo etter lokalvalget i 2019 for å kunne fortsette med det grønne prosjektet i Oslo. Med MDG i byråd har Oslo vunnet tittelen som Eurpoas miljøhovedstad for 2019. Dersom vi får et byrådsskifte kan den gode utviklingen komme til å bli reversert. Det er derfor vitalt å gønne på for å bygge fylkeslaget og gjøre oss enda større nå i mellomvalgsåret, sier Evjen i en pressemelding fra Grønn Ungdom.

LES OGSÅ: Slik stemte vi i Nordre Aker

Optimistiske for Oslo-ungdommen

Se bildet større

Hulda Holtvedt (18) fra Ullevål overlater ledervervet i Oslo Grønn Ungdom til Christine Evjen (17) fra Tåsen. FOTO: PRIVAT

I Oslo fikk Grønn Ungdom (Miljøpartiet De Grønne) 8,9 prosent av stemmene i skolevalget, en oppgang på 1,4 prosentpoeng fra 2015. På Nydalen vgs. stemte 9,6 prosent av elevene på MDG, mens 9 prosent gjorde det samme på Blindern vgs.

SLIK STEMTE ELEVENE: Skolevalgresultatet i Nordre Aker: – Det er helt rått!

– Bare det siste året har vi hatt en økt medlemsmasse på hele 60 prosent. Det tyder på at osloungdommen både er opptatte av miljø og at de er fornøyd med utviklingen i Oslo som følge av at MDG har en hånd på rattet, sier Holtvedt i pressemeldingen.

– Kul og ungdomsvennlig politikk

Nyvalgt leder Evjen mener det aller viktigste for fremtiden er å stoppe klimaendringene.

– Allerede ser vi konsekvenser av menneskeskapte klimaendringer, men heldigvis er det fortsatt tid igjen til å forhindre at det går ut av kontroll. Derfor er jeg så stolt over at byrådet faktisk legger frem politikk i tråd med Paris-avtalen, i motsetning til regjeringen, sier Evjen.

– Det er jo også kult at det grønne skiftet i Oslo gir masse kul og ungdomsvennlig politikk. Særlig satsingen på kollektiv og sykkel er populær. Selv ser jeg at det nå kommer bysykkelstativ nær der jeg bor på Tåsen, så jeg gleder meg til å benytte meg enda mer av bysykkel til våren. I tillegg vil 54-bussen som går opp til Kjelsås nå gå døgnet rundt, noe jeg vet mange av mine venner er glade for.

LES OGSÅ: Byrådets budsjettforslag 2018: – Avgiftsregime for å få folk til å bruke kollektivt

– En arbeidshest

Hulda Holtvedt sier hun ikke er bekymret for fylkeslaget ved å overlate ledervervet til Christine Evjen.

– Christine er veldig ansvarsbevisst, og hun brenner for "saken", akkurat som meg. Hun er absolutt en arbeidshest, og sammen med resten av det nye styret har jeg ikke noen tvil om at Oslo Grønn Ungdom kommer til å fortsette å vokse.

– Vi i fylkeslaget er utrolig stolte over at når Hulda først forlater oss, er det for å bli talsperson, avslutter Christine.

LES OGSÅ: Flere bør tenke "utenfor boksen": – Helsesistas engasjement er et forbilde for oss alle

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse