ANNONSE
Annonse

Nordre Aker

Nordre Aker: Mange alvorlige bekymringsmeldinger

Seksjonssjef for barn- og oppvekst i Nordre Aker, Preben Winger, bekrefter at minoritetsgrupper er overrepresentert i bekymringsmeldingene til bydelen.

Sammenlignet med samme periode i fjor, har barneverntjenesten fått inn nesten 50 prosent flere alvorlige bekymringsmeldinger, og minoritetsgruppene er overrepresentert.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER:

— I perioden januar til og med oktober i fjor mottok barneverntjenesten i alt 136 bekymringsmeldinger. 76 av disse gikk til undersøkelse. I samme periode i 2009 har barneverntjenesten mottatt 145 meldinger, og 112 har gått til undersøkelse. Det er en økning på over 47 prosent, sier avdelingssjef i bydelen, Preben Winger, som uten å ville gå i detalj rundt bekymringsmeldingene, bekrefter at minoritetsgrupper er overrepresentert i bekymringsmeldingene i forhold til antall minoritetsbeboere i Nordre Aker.

LES OGSÅ: Barneombudet: Bekymret for minoritetsbarna

Flere små barn

— Generelt i 2009 er aldersspredningen større, vi har flere små barn, og dette årets meldinger er mer konkrete og mer alvorlige.

— Vi ser at politiet har fått bedre rutiner på hva de melder til barneverntjenesten. Og det er også flere alvorlige bekymringer hvor barneverntjenesten må gå inn og gjøre en undersøkelse.

— Noen konkluderer med tiltak, andre ikke. Uansett er vi inne og jobber i familien i en periode inntil 3 måneder, og det medfører selvfølgelig at det skjer endringer i familien. Det kan derfor være helt unødvendig med ytterligere tiltak når undersøkelsen er avsluttet.. I andre familier settes det inn tiltak av ymse slag, besøkshjem, familiekonsulent, forebyggende konsulent, boveileder, team som jobber hjemme i familien, råd og veiledning fra saksbehandler, familiesenter, plassering utenfor hjemmet osv.

Prioriterer barnevern

— Vi bruker de ressursene som er nødvendige til enhver tid for å kunne gjøre barnevernsgfaglig godt arbeid. Barnevernsarbeid er høyt prioritert, og i perioder med høye barnevernskostnader så er dette arbeid som blir prioriert i bydelen, sier Winger.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse