ANNONSE
Annonse

Nordre Aker-par bak Norges «Beste nye restaurant»

KOKK: Selv kokk, Jørn Lie fra Disen, som sammen med kona Pernille Høgli, eier og jobber i Norges beste nye restaurant, Vaaghals. Foto: Morten Holt, magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no

Disenparet Jørn Lie og Pernille Høgli eier og arbeider i restauranten Vaaghals, nå kåret til beste nye restaurant i Norge i 2014.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2015 kl 14:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

DISEN: Ifølge Hotell og Restaurantbransjens eget nettsted, spisekartet.no, er Vaaghals kåret til den beste nye restauranten i Norge i 2014. Nettopp av bransjen selv.

Vaaghals ligger i Operakvartalet. Fra bransjens eget magasin, horecanytt.no,står det følgende: Vaaghals, som åpnet i Barcode høsten 2014, har allerede rukket å markere seg. Innehaverne Jørn Lie og Eirik Strøm Lillebø har skapt en ny og spennende møteplass i et av vekstområdene i Oslo.

De to er hovedeiere for restauranten, og har med seg de fire gutta på tur på eiersiden, Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie, Arne Hjeltnes og kokk Arne Brimi.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Størst at det kommer fra bransjen selv

- Dette er bare så utrolig moro og en veldig stor anerkjennelse for alle oss som jobber med Vaaghals. Det betyr at vi har gjort noe riktig. En skikkelig klapp på skulder til alle og fjær i hatten. Det aller største ved kåringen, må være at det er bransjen selv som har kåret oss til beste nye restaurant, sier en veldig fornøyd Jørn Lie.

Les også: Knallstart for Nordre Aker Budstikke

Restauranten har vært åpen i tre måneders tid. Fra før av driver samme eierne Gamle Raadhus og Grosch i Arkitekturmuseumet i Oslo. Kjøkkensjefen ved Vaaghals får spesielt også skryt, Steffen Hansen, tidligere ved grytene ved Grefsenkollen Restaurant.

Maten på bordet

- Vaaghals er en kjempesatsning fra vår side. Fra den litt mer «trauste» Gamle Raadhus, har vi tatt med den lune og gode atmosfæren, inn i stål og betong. Blant annet ønsker vi å gjenskape de gode søndagsmiddagene med norsk mat. All mat blir satt på bordet, kjøtt eller fisk, poteter og saus, og så er det bare å dele, sier Lie.

Han forteller om veldig bra besøk i restauranten siden åpningen .

- 30 - 40 ansatte i takt

- Vi begynte jo stille og litt forsiktig i oktober. Men ting har fungert veldig bra i denne store restauranten. Det er jo mye som skal stemme med for å få 30 – 40 ansatte til å gå i takt!

For ikke lenge siden fikk Norge også en kokkeverdensmester, Ørjan Johansen. Han avslørte at selv en kokkeverdensmester spiser taco. Det gjør også Lie.

Spiser spesial-taco

- He, he. Ja, det må jeg jo fra tid til annen. Men ikke helt den tradisjonelle fredagstacoen, gjerne med kylling, ler Lie.

Favorittmat?

- Det må bli fersk nytrukket sjømat, gjerne tilberedt på hytta på Hvaler!, sier Lie som dessverre ikke har noen umiddelbare planer om å åpne restaurant i Nordre Aker også.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.