Nordre Aker-par bak Norges «Beste nye restaurant»

KOKK: Selv kokk, Jørn Lie fra Disen, som sammen med kona Pernille Høgli, eier og jobber i Norges beste nye restaurant, Vaaghals. FOTO: Morten Holt, magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no

Disenparet Jørn Lie og Pernille Høgli eier og arbeider i restauranten Vaaghals, nå kåret til beste nye restaurant i Norge i 2014.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.02.2015 kl 14:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

EIERE:Innehaverne Jørn Lie og Eirik Strøm Lillebø i Vaaghals. FOTO: Morten Holt, magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no

DISEN: Ifølge Hotell og Restaurantbransjens eget nettsted, spisekartet.no, er Vaaghals kåret til den beste nye restauranten i Norge i 2014. Nettopp av bransjen selv.

Vaaghals ligger i Operakvartalet. Fra bransjens eget magasin, horecanytt.no,står det følgende: Vaaghals, som åpnet i Barcode høsten 2014, har allerede rukket å markere seg. Innehaverne Jørn Lie og Eirik Strøm Lillebø har skapt en ny og spennende møteplass i et av vekstområdene i Oslo.

De to er hovedeiere for restauranten, og har med seg de fire gutta på tur på eiersiden, Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie, Arne Hjeltnes og kokk Arne Brimi.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Størst at det kommer fra bransjen selv

- Dette er bare så utrolig moro og en veldig stor anerkjennelse for alle oss som jobber med Vaaghals. Det betyr at vi har gjort noe riktig. En skikkelig klapp på skulder til alle og fjær i hatten. Det aller største ved kåringen, må være at det er bransjen selv som har kåret oss til beste nye restaurant, sier en veldig fornøyd Jørn Lie.

Les også: Knallstart for Nordre Aker Budstikke

Restauranten har vært åpen i tre måneders tid. Fra før av driver samme eierne Gamle Raadhus og Grosch i Arkitekturmuseumet i Oslo. Kjøkkensjefen ved Vaaghals får spesielt også skryt, Steffen Hansen, tidligere ved grytene ved Grefsenkollen Restaurant.

Maten på bordet

- Vaaghals er en kjempesatsning fra vår side. Fra den litt mer «trauste» Gamle Raadhus, har vi tatt med den lune og gode atmosfæren, inn i stål og betong. Blant annet ønsker vi å gjenskape de gode søndagsmiddagene med norsk mat. All mat blir satt på bordet, kjøtt eller fisk, poteter og saus, og så er det bare å dele, sier Lie.

Han forteller om veldig bra besøk i restauranten siden åpningen .

- 30 - 40 ansatte i takt

- Vi begynte jo stille og litt forsiktig i oktober. Men ting har fungert veldig bra i denne store restauranten. Det er jo mye som skal stemme med for å få 30 – 40 ansatte til å gå i takt!

For ikke lenge siden fikk Norge også en kokkeverdensmester, Ørjan Johansen. Han avslørte at selv en kokkeverdensmester spiser taco. Det gjør også Lie.

Spiser spesial-taco

- He, he. Ja, det må jeg jo fra tid til annen. Men ikke helt den tradisjonelle fredagstacoen, gjerne med kylling, ler Lie.

Favorittmat?

- Det må bli fersk nytrukket sjømat, gjerne tilberedt på hytta på Hvaler!, sier Lie som dessverre ikke har noen umiddelbare planer om å åpne restaurant i Nordre Aker også.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse