Nordre Aker-skoleveiene på lista i år

Bildet fra Kjelsås skoles FAU - ved trafikkgruppa - ved ett av stedene langs skoleveien til barna, og hvor FAU mener det må utbedres for å sikre bedre skoleveien frem og tilbake til skolen. FOTO: KJELSÅS SKOLE FAU

– Vi foretar en systematisk gjennomgang av alle bydelene med tanke på fart og fartsreduserende tiltak. Nordre Aker står for tur i inneværende år, sier presseansvarlig Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2017 kl 19:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Tidligere denne uka skrev Nordre Aker Budstikke om Kjelsås skoles FAU og trafikkgruppa, som mener at nok er nok, og at det nå må merkes og sikres bedre langs skoleveien til en av Norges aller største barneskoler.

Les hele saken her.

Nordre Aker på lista for i år

FAU ved trafikkgruppa har også listet opp alle farlige trafikksteder langs skoleveien til og fra Kjelsås skole, som de nå mener kommunen må ta tak i.

– Bymiljøetaten har fått i oppdrag av Byrådsavdeling for miljø og samferdsel å kartlegge behov for trafikksikkerhetstiltak på alle skoleveier i Oslo. Vi tar imot og vurderer alle innspill fortløpende, samtidig som at vi foretar en systematisk gjennomgang av alle bydelene med tanke på fart og fartsreduserende tiltak. Nordre Aker står for tur i inneværende år, forteller presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen til Nordre Aker Budstikke torsdag. 

LES OGSÅ: Mener skoleveien er trygg nok

Se bildet større

Trafikksituasjonen til, ved og rundt Kjelsås skole.
2. klassinger på Kjelsås skole krever bedre trafikksikkerhet. FOTO: PRIVAT

Trafikkagenten

Videre oppfordrer etaten alle skoler til å bruke kartleggingsverktøyet Trafikkagenten, slik at vi kan vurdere og utføre eventuelle tiltak raskere og mer effektivt - www.trafikkagenten.no.

– Alle Osloskoler med barne- og ungdomstrinn er invitert til å delta i kartleggingen. Elever kan rapportere punkter på skolevei og steder de ferdes i forbindelse med fritidsaktiviteter.

– Resultatene blir analysert og danner grunnlag for politiske og administrative prioriteringer i arbeidet med videre sikring av skoleveier. Bymiljøetaten er allerede i gang med å utbedre flere steder på grunnlag av rapporter til Trafikkagenten, forteller Thorud videre.

LES OGSÅ: Stopper ikke for barna som skal over veien

Kode

I tillegg at foreldre som ønsker en kode uten at skolen har engasjert seg og generert koder, kan sende en e-post til trafikkagenten@bym.oslo.kommune.no med skolens navn og elevens klasse. De vil da få tilsendt en kode slik at eleven kan delta. 

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse