Nordre Aker snudde skuta

 

I januar lå Nordre Aker an til titalls million-minus for 2009. – Nå har vi jobbet oss ned til 0,-, sier en glad bydelsdirektør.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2009 kl 08:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN:

— Vi har kjørt et stramt budsjett., med blant annet innkjøpsstopp og ansettelsesstopp, dog med enkelte dispensasjoner, sier Nordre Akers bydelsdirektør Mona Taasen, som viser også til at det i barnehagene ikke har vært ansettelsesstopp, og heller ikke ved "fare for liv og helse".

Mange små blir til stort

— Fordelen med en så stor bydel, er at ved å stramme inn litt overalt, så gir det store utslag! I tillegg har behovet for sykehjemsplasser gått merkbart ned.

— Vi hadde tro på at dette skulle vi få til, og fikk med oss hele organisasjonen på å vise nøkternhet, sier den fornøyde bydelsdirektøren, som også fikk skryt av bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H), under forrige bydelsutvalgsmøte, for hvordan administrasjonen har taklet minus til 0,-.

Fikk tillit

— De borgerlige ga jo også meg tillit, med en stemmes flertall, til å styre. Det gjorde det mulig for oss å gjøre denne snuoperasjonen, sier Taasen.

I bydelsvinden

Nå er dere jo veldig i vinden om dagen - med mye heder og ære?

— Ja jeg blir nesten litt "skjelven"! Nordre Aker ble jo blant annet plukket ut til første bydel med omsorg pluss, vi vant kommunenes omsorgspris, budsjettet er i balanse og brukerundersøkelsene er gode! Klart vi skal nyte dette, men det gjelder å ha armene fortsatt brettet opp for nye utfordringer i bydelen. For de kommer helt sikkert!, understreker bydelsdirektøren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse