Nordre-Aker turnere reiser til EM

Dette er noen av turnerne som reiser til EM i Belgia neste uke.

Prosjektet ”Team Sportsjoy” ble startet opp i juni 2007 av landslagsturnerne Andreas Wiik og Christian Wiik fra Kjelsås. Neste uke reiser de til EM i TeamGym.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2008 kl 14:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: For første gang i historien er herretroppen til Oslo Turnforening klare for Europeisk Mesterskap i Teamgym. Seks av utøverne er fra Nordre Aker.

- Ambisjonene er å bli den beste norske herretroppen. Hvert land får nemlig kun ha ett lag i finalen, sier en av initiativtagerne til ”Team Sportsjoy”, Andreas Wiik fra Kjelsås.

I Norgestoppen

Sammen med broren Christian Wiik, tok han med seg juniorutøvere de hadde vært trenere for i et par år, samt tidligere gode turnere som hadde drevet på mosjonsnivå i et par år, og rustet dem opp for et massivt comeback på toppnivå.

- Vi har bygget stein på stein og skapt et slagferdig mannskap av en tropp preget av mangfold, sier Wiik.

Gjennom et systematisk treningsopplegg har troppen sakte men sikkert bygget seg opp og er nå helt i Norgestoppen. Wiik tror de har gode sjanser or å komme seg til EM-finalen hvis de klarer å fullføre løpet feilfritt.

God utvikling i konkurransene

Troppen har gjennomført to treningssamlinger i Danmark med noen av verdens beste trenere og lagt ned utallige timer på samlinger og fellestreninger. I konkurransene har troppen hatt en jevn og god utvikling og virkelig slått gjennom i 2008.

Resultatene i 2008 omfatter 1. plass i Oslo Open, 2. plass i tumbling og 4. plass i trampett i NM i enkeltapparater, 4. plass i NM sammenlagt, 2. plass i avgjørende EM kvalik i Bergen lørdag 27. oktober.

Utøverne som reiser til EM fra Nordre Aker er Nicolai Meredith, Tore Klevenberg, Marius Mellem, og Håkon Duesund. EM går av stabelen i Ghent, Belgia, 22.-26. oktober.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse