Nordre Aker-ungdom i bilfritt sentrum-aksjon

Lørdag aksjonerer Nordre Aker Natur og Ungdom utenfor Rådhuset. Her er medlemmer av lokallaget fra en tidligere aksjon. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Lørdag 15. november holder Nordre Aker Natur og Ungdom aksjon på rådhusplassen for å støtte opp om moderorganisasjonens krav om et bilfritt Oslo sentrum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2008 kl 14:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER/RÅDHUSET: – Et bilfritt Oslo sentrum vil ikke bare hjelpe enormt på forurensning og CO2-utslipp, det vil også føre til mye høyere trivsel for menneskene, sier leder i Nordre Aker Natur og Ungdom, Tonje Vaksvik, i en pressemelding.

Transportsektoren for nær en tredel av Norges klimagassutslipp, og i Oslo står veitrafikken alene for godt over halvparten, hevder organisasjonen.

«Natur og Ungdom (NU) samarbeider med ulike miljøbevegelser i Kollektivkampen, og krever bilfritt sentrum innenfor Ring 1 i Oslo slik at antall biler blir redusert og man kan satse mer på kollektivtrafikken. Luftforrurensing er et stort problem i Oslo; årlig dør mellom 300 og 600 mennesker som direkte følge av dårlig luftkvalitet» skriver Nordre Aker NU i pressemeldingen.

– Når bilister dominerer er det vanskelig å være miljøvennlig. Et bilfritt sentrum vil bedre fremkommeligheten for syklister og gående, noe som er helt nødvendig dersom vi skal klare å redusere våre klimautslipp for å hindre de negative konsekvensene av global oppvarming. Det må nemlig tilrettelegges for at folk skal kunne velge alternativt, sier Tonje Vaksvik.

Ungdommene blir å finne bak Rådhuset lørdag 15. november klokken 13, der de vil dele ut løpesedler og informere om bilfritt sentrum på en «litt annerledes og morsom måte», heter det i pressemeldingen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse