Nordre Aker utelatt - igjen

Prosjektet heter "Lillohøyden". Foran på skissen går Kristoffer Aamots gate, og inn til høyre går Fernanda Nissens gate.Foto/Illustrasjon: Ole A. Krogness/Spor Arkitekter AS.

I Sandakerveien 102 er det foreslått 530 nye boliger. Reguleringsplanen har vært på høring, men ikke i Nordre Aker Bydel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2007 kl 20:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker/Sagene: Forslag til reguleringsplan for Sandakerveien 102 har vært ute på høring. Men siden tomten med planlagte 530 nye leiligheter ligger i Sagene bydel, dog helt på grensen til Nordre Aker, ble ikke reguleringsplanen sendt på høring til Nordre Aker.

- Det er vel ingen tvil om at en så stor utbygging også vil få konsekvenser for vår bydel, ikke minst trafikalt. Det burde være automatikk i plan- og bygningsetatens saksbehandling, at den ved store utbygginger også sender reguleringsplanene på høring til nabobydelen. I hvert fall de reguleringsplaner som gjelder områder i grenseland mellom to bydeler, sier BU-leder Egil Ihlen (H).

Ingen plikt

Etter plan- og bygningsloven har ikke etaten noen plikt til å sende reguleringsforslag ut på høring til nabobydelene. Men det står heller ingen ting i loven om at de bør la det være.

- Selv om utbyggingsplanene blir tinglyst i noen aviser, mener jeg fortsatt at det burde være helt naturlig at også nabobydelene får oversendt store reguleringssaker i grenseland mellom to bydeler fra etaten. Og at nabobydelen blir hørt på lik linje med bydelen selve tomten ligger i, sier Ihlen.

Blokker med 530 nye leiligheter er mer enn halvparten av planlagte Grefsen Stasjonsby, hvor tomten også ligger i Sagene, men helt på grensen til Nordre Aker bydel. Tidligere i år har Nordre Aker Budstikke skrevet om forslag til trafikkløsninger i Hans Nielsens Hauges gate - i forbindelse med stasjonsbyen. Trafikkforslaget ble heller ikke sendt på høring til nabobydelen Nordre Aker, før etter at saken sto på trykk i avisen. Likevel, etatens utredning av trafikksaken i Hans Nielsens Haugesgate er til ny behandling, og ligger så langt avisen vet fortsatt til utredning i plan- og bygningsetaten. Kanskje får bydel Nordre Aker trafikksaken vedrørende stasjonsbyen på høring - når det blir ferdig?

Endre praksis

- Jeg håper plan- og bygningsetaten for fremtiden vurderer de største utbyggingssakene i "grenseland", som også relevante for nabobydelene. Det kan det jo egentlig ikke være noen tvil om at de er, sier Ihlen.

Nordre Aker Budstikke gikk i trykken før mandagens valgresultat var klart - er du fortsatt BU-leder på torsdag Egil Ihlen?

- Ja det avhenger bare av om det blir borgelig eller sosialistisk flertall det, sier Ihlen, som forteller at den formelle eventuelle endringen av BU-leder blir foreslått i Arbeidsutvalgets møte den 27.09.07, og formelt vedtatt den 11.10.07.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse