Europa-fiasko:

- Norske lag er ikke bra nok

SKUFFET: - Med tanke på at de norske lagene var midt i seriespillet og hadde spillere i toppform, burde minst ett eller to av de fem lagene ha klart å kvalifisiere seg for Europa-spill, sier John Carew.

Ryker VM for John Carew (29) og landslaget, tegner den internasjonale 2009-sesongen et dystert bilde av norsk fotball

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2009 kl 09:00

SPEAKER.NO: Norsk fotball ligger nede med brukket rygg. Vi er ikke med i Europa League eller Champions League, og landslaget - Norges flaggskip og ansikt utad - klamrer seg til en mikroskopisk VM-sjanse i Sør-Afrika i 2010.

Vi følger Norges VM-kvalkamper live!

WEB-TV: Carew: - Ikke bra nok av klubbene

Lavmål

Verst er ståa for klubbene. For første gang siden 1994, da kvalifiseringsrundene ble innført, er Norge uten et lag i noen av de europeiske klubbturneringene.

Verken Rosenborg, Fredrikstad, Vålerenga, Stabæk eller Tromsø klarte å kvalifisere seg. Sesongen 2009 er et historisk lavmål.

- Det er rett og slett ikke bra nok. Med tanke på at de norske lagene var midt i seriespillet og hadde spillere i toppform, burde minst ett eller to av de fem lagene ha klart å kvalifisiere seg, sier John Carew til Speaker.no.

- Det sier litt om nivået på den norske ligaen at ingen er med. Rosenborg burde helt klart ha gått videre. Det skyldtes nok mer et arbeidsuhell enn mangel på dyktighet, sier Aston Villa-spissen.

- Men jeg er optimistisk med tanke på fremtiden, selv om det gikk dårlig i år.

Brede Hangeland: Den norske serien var kanskje enda bedre før

Les mer om det norske landslaget på Speaker.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon