Europa-fiasko: - Norske lag er ikke bra nok

SKUFFET: - Med tanke på at de norske lagene var midt i seriespillet og hadde spillere i toppform, burde minst ett eller to av de fem lagene ha klart å kvalifisiere seg for Europa-spill, sier John Carew.

Ryker VM for John Carew (29) og landslaget, tegner den internasjonale 2009-sesongen et dystert bilde av norsk fotball

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2009 kl 09:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SPEAKER.NO: Norsk fotball ligger nede med brukket rygg. Vi er ikke med i Europa League eller Champions League, og landslaget - Norges flaggskip og ansikt utad - klamrer seg til en mikroskopisk VM-sjanse i Sør-Afrika i 2010.

Vi følger Norges VM-kvalkamper live!

WEB-TV: Carew: - Ikke bra nok av klubbene

Lavmål

Verst er ståa for klubbene. For første gang siden 1994, da kvalifiseringsrundene ble innført, er Norge uten et lag i noen av de europeiske klubbturneringene.

Verken Rosenborg, Fredrikstad, Vålerenga, Stabæk eller Tromsø klarte å kvalifisere seg. Sesongen 2009 er et historisk lavmål.

- Det er rett og slett ikke bra nok. Med tanke på at de norske lagene var midt i seriespillet og hadde spillere i toppform, burde minst ett eller to av de fem lagene ha klart å kvalifisiere seg, sier John Carew til Speaker.no.

- Det sier litt om nivået på den norske ligaen at ingen er med. Rosenborg burde helt klart ha gått videre. Det skyldtes nok mer et arbeidsuhell enn mangel på dyktighet, sier Aston Villa-spissen.

- Men jeg er optimistisk med tanke på fremtiden, selv om det gikk dårlig i år.

Brede Hangeland: Den norske serien var kanskje enda bedre før

Les mer om det norske landslaget på Speaker.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse