1246 km på én liter: Norske studenter satte verdensrekord

NTNU-studentene forbedret ikke bare sin andreplass fra i fjor, men knuste også verdensrekorden i klassen for Urban Concept med 398 kilometer!

Et norsk team har satt økoverdensrekord ved å kjørt hele 1246 kilometer på energi tilsvarende en liter bensin.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2009 kl 14:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

DESIGNPRIS: Østfoldstudentene vant konkurransens designpris. (Foto: NTB Tema)

Se bildet større

ØKOREKORD: Med denne bilen kjørte laget fra NTNU hele 1246 km på energi tilsvarende en liter bensin.

Studentene fra NTNU brukte vinteren godt og forberedte seg grundig før start i Shell Eco-maraton på EuroSpeedway i Lausitz i Tyskland.

Det viste seg å gi gevinst i superøkonomiløpet, da lagets lettvekter av en brenselcellebil rullet hele 1246 kilometer på drivstoff tilsvarende den mengde energi man kan hente ut av en liter bensin.

Knuste rekorden

Dermed forbedret ikke bare NTNU-studentene sin andreplass fra i fjor, men knuste også verdensrekorden i klassen for Urban Concept med 398 kilometer!

Bilen de kjørte hadde hydrogen i tanken, som omgjort til strøm via brenselceller drev elmotoren.

Men NTNU-laget hadde problemer både med hydrogentilførselen og overoppheting av det elektroniske styringssystemet i forkant av det avgjørende løpet. Etter å ha fått orden på problemene var de best når det virkelig gjaldt.

Fikk designpris

Dette superøkonomiløpet er også godt kjent blant studentene ved Høgskolen i Østfold som har deltatt i flere år.

I år satset Østfoldlaget Polar Bear Design - bestående av åtte tredje års studenter på linjen for industriell design - på å gjøre deg bemerket med oppsiktsvekkende design framfor ekstrem drivstofføkonomi.

Oppskriften endte med den prestisjetunge designprisen for Urban Concept-biler. 202 lag fra 29 land stilte i år til start i Shell Øko-maraton.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse