- Norske, voksne kvinner stjeler som ravner

Mariusgensere og strikkede sjal forsvinner.

 

Iren Jørgensen i Strikkeriet plages av tyverier. Og det er visstnok ikke ungdom eller "utlendinger" som stjeler, men voksne, norske kvinner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.12.2013 kl 11:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Det har vært mange tyverier fra den lille strikke-butikken det siste året - særlig går Mariusgenserne unna (!) - flere  gensere har i det siste blitt "borte".

- Naturlig nok så er det jo stort sett bare kvinner som er i butikken vår, så da er det lett å tenke seg til hvem som er tyvene. Det er ikke ungdom eller «utlendinger» som stjeler fra oss, det er voksne, norske kvinner som stjeler som ravner, sier en oppgitt innehaver av Strikkeriet, Iren Jørgensen.

- Forbannet, sjokkert og trist

- Selvsagt er jeg forbannet og sjokkert, men aller mest også trist. Veldig leit også å bli frastjålet sjal, gensere og annet som vi som driver her har strikket selv. Tyvene rapper til og med strikkemodeller fra vindusutstillingen og fra de påkledde dukkene, sier Jørgensen.

Ganske iskaldt gjort, å klare  å hekte av prøvene fra modellene, eller fra kleshengerne i det lille lokalet og putte i veska.   

LES OGSÅ: VILLE ETTER DORTHEGENSER

- Dessverre har vi ennå ikke fått tatt noen på fersken! Jeg kan forstå at det kan forsvinne ting vi stiller ut utenfor inngangsdøren, men det forsvinner minst like mye her inne i butikken, sier Jørgensen.

- For eksempel en dag her i høst, forsvant et sjal jeg selv har strikket, og som hang på en av dukkene her inne. Da jeg oppdaget at sjalet var borte, sjekket jeg kassen. De 10 salgene jeg hadde hatt så langt den dagen, var til «hyggelige» kvinnelige strikkekunder. Og en av de rappet altså med seg sjalet. Noe så frekt!, sier Jørgensen, men legger til at sjalet er strikket og sydd til på en spesiell måte, så ikke særlig lurt å bruke det i området.

LES OGSÅ: NÅ VIL OGSÅ BARNA HA EGET JULEBORD

Videoovervåking

Butikken har nå innstallert videoovervåking inne, og det skal det også bli utendørs.

- Men nå synes jeg tyveriomfanget begynner å bli så stort, at det er nesten så man får lyst til å gi opp, sier Jørgensen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse