Null hull på Sognsvann

Den 30 mål store P-plassen på Sognsvann har fått asfalt, til nytte og glede for brukerne av, ifølge etatene, Norges mest populære utfartssted. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

4000 tonn asfalt har gått med til asfalteringen av utfartsparkeringsplassen på Sognsvann. Nå slipper brukerne å irritere seg over humper og hull.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2007 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sognsvann: Friluftsetaten og Samferdselsetaten har en gledelig melding til alle som ankommer Norges mest brukte utfartssted med bil: Nå er parkeringsplassen på Sognsvann endelig asfaltert.

Arbeidet med å asfaltere den omlag 30 mål store tomta tok 14 dager, og var ferdig mandag 6. november. Pengene til arbeidet ble bevilget fra bystyret. Friluftsetaten har vedlikeholdsansvar for plassen, men siden Samferdselsetaten står for det meste av den kommunale asfalteringen i byen var det de som tok på seg jobben.

- Plassen har til nå hatt en blanding av grus og gammel asfalt, sier seksjonssjef Tom Kristoffersen i Samferdselsetaten. Han tror de mange brukerne av det populære friluftsområdet vil glede seg over at parkeringsplassen nå er betydelig jevnere å kjøre på.

- Det har gått med 3000-4000 tonn asfalt og nesten like mye oppfreset gammel masse til oppretting av grunnen. Totalt er det altså brukt 6000 tonn masse, forteller han.

Alle de som ukentlig bruker parkeringsplassen på Sognsvann vil merke oppgraderingen også når vinteren setter inn.

- Ja, nå som området ikke er så humpete lenger vil brøytearbeidet gå mye lettere og bli bedre gjennomført, sier Kristoffersen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse