ANNONSE
Annonse

Ny barnehage ved Akerselva

Flere boliger betyr flere barnehager

barnehage: Ny barnehage på gang til høyre i bildet - der det går skrått opp mot Kristoffer Aamodtsgate.- Mye boligbygging i området, gjør at det

- Det er mange nye boliger under oppføring i dette området, og det vil bli behov for nye barnehageplasser, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2012 kl 17:32

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: Byrådet går inn for at det etableres en barnehage med fire avdelinger, på nedsiden av Kristoffer Aamots gate - like ved der Fernanda Nissensvei går inn fra Kristoffer Aamots gate. Selve barnehagebygget foreslås plassert mot veien for å skjerme lekeplassen for trafikk.

Barnehagen vil i følge byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) få gode solforhold, og lekeplassen vil være åpen for allmennheten utenom barnehagens åpningstid.

Transformasjonsområde

- Barnehagen inngår i et større transformasjonsområde som omgjøres fra industri til bolig med flere barnehager og barneskole. Det bygges mange boliger i blant annet Nydalsveien, Fernanda Nissens gate og Sandakerveien, sier Folke Fredriksen (H), og legger til at det er god kollektivdekning i området både med buss og t-bane.

Det planlegges også egen hente/bringe-sløyfe på området.

Forurenset grunn i området skal også ryddes vekk etter industrivirksomhet og snødeponi, utleier av tomten blir Avantor AS. Byrådet forutsetter at barnehagen blir bygget og driftet privat.

Inntil barnehagen skal det bli nytt friområde og barnehagen vil ligge nært til Akerselva miljøpark.

Til byutviklingskomiteen

- Dette gir oss en bredere grønn korridor fra Lillo gård til Akerselva og mellom elven og Fernanda Nissens gate 1. Dessuten blir gangforbindelsen mellom Kristoffer Aamodts gate og Akerselva forbedret, sier byråden.

Saken er nå sendt videre for behandling i byutviklingskomiteen, og deretter skal den til bystyret for endelig avgjørelse.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse