ANNONSE
Annonse

Ny bred skole- og turvei kommer her, med lys

Ny tur- og skolevei - ned fra Frysjaveien til Akerselva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mens du er på ferie, jobbes det for å få på plass turveistrekket til skolestart.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2017 kl 14:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Det er opprusting av skoleveiene i bydel Nordre Aker. Som den fra Korsvoll til Engebråten Ungdomsskole.

Nordre Aker Budstikke har ved flere tidligere anledninger skrevet om elever fra Korsvoll skole, som ikke fikk plass på Nordberg ungdomsskole til høsten 2017. Og derfor i stedet må begynne på Engebråten ungdomsskole.

Sykle og gå trygt

Nå oppgraderes skoleveien for korsvollelever på vei til Engebråten. Til skolestart skal det bli mulig å gå og sykle trygt gjennom Svensenga - over nytt eller eksisterende gangfelt over Frysjaveien, på fortauet bortover Frysjaveien, og svinge ned ny turvei med lys, over brua og Akerselva, og ut på turveien som går mot Engebråten, og under jernbanen til ungdomsskolen.

LES OGSÅ: Jubel i leiren - 11 millioner kroner til bedre skolevei

Prosjektleder Vibeke Fredrikke Rørholt og arbeider i regi av Bymiljøetaten, Ludvig Sververmoen på den kommende nye veien mellom Frysjaveien og Akerselva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Like bred

– Denne veien blir like bred som den som går på andre siden av elva, slik at denne også kan brøytes om vinteren. Det blir belysning også, forteller prosjektleder Vibeke Fredrikke Rørholt i Bymiljøetaten.

Lys på brua

Brua over elva er som tidligere nevnt vurdert skiftet ut med bredere bru, slik at den også kan brøytes med brøytebil vinterstid.

Det nye veistrekket skal stå klart til skolestart. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Den smale eksisterende brua - se bilde nedenfor - får lys på hver side, og vil bli måkt. Er det mulig, vil den bli byttet ut. Denne prosjekteringen er det søkt penger til i 2018, sier Rørholt.

Smal bru over Akerselva. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse