ANNONSE
Annonse

Ny islandsk sokneprest - i Nordberg Kirke

Mange kvinnelige prester på en gang på Nordberg søndag. Kristin Stang Meløe, sokneprest i Nordberg. Arna Grétarsdóttir tidl.islandsk sokneprest i Norge. Lilja Kristin Þorsteinsdóttir den andre islandske presten i Norge. Frú Agnes M. Sigurđardottir Islands biskop. Helga Soffía Konrađsdottir prost i Reykjavik. Ragnheiđur Karitas Petursdottir nyinnsatt sokneprest for den Islandske menigheten i Norge. Foto: NORDBERG KIRKE

Det er bare to islandske prester i Norge, og med hele landet som arbeidsområde. Søndag var det innsettelse av ny islandsk sogneprest, i Nordberg Kirke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2016 kl 09:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDBERG: Sokneprest i Nordberg Kirke, Kristin Stang Meløe, forteller at det så langt bare har vært to islandske prester i Norge.

- Og de har hele landet som arbeidsområde. Det betyr at de må reise mye, og det er islandske forsamlinger fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, forteller Stang Meløe.

Bruker Nordberg Kirke

Og fortsetter.

- Den islandske menigheten i Norge har i mange år brukt Nordberg kirke som gudstjenestested. Dette er noe Nordberg menighet setter stor pris på, og vi gleder oss over et svært godt forhold til og videre samarbeid med islendingene.

Det var flere islendinger i Nordberg Kirke under innsettelsesgudstjenesten søndag.

Blant annet Islands biskop, prosten i Reykjavik og flere andre prester.

Innsettelsesgudstjeneste i Nordberg Kirke søndag . Foto: NORDBERG KIRKE

Feststund

- Det sier noe om at den islandske kirken høyt verdsetter prestetjenesten for islendingene i Norge, ifølge Stang Meløe.

Hun legger til.

- Gudstjenesten ble en feststund med mye flott musikk av det islandske koret Ískórinn og av solist Margret Brynjarsdóttir. Nordberg menighets kantor Ole Johannes Kosberg var engasjert til å spille under gudstjenesten.

Andre deltagere

Også den islandske ambassadøren Hermann Ingólfsson var tilstede.
 
Den nye soknepresten heter Ragnheidur Karitas Petursdottir. Biskopen heter Agnes M. Sigurdardóttir og prosten i Reykjavik heter  Helga Soffia Konradsdottir.

I tillegg var den islandske presten på vestlandet med, Lilja Kristin Thorsteinsdóttir. Den tidligere islandske soknepresten i Norge, Arna Grétarsdottir var også med.
 
LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse