Ny jakt på historiske bilder

Bildet er fra Nordre Åsen på Grefsen. Borettslaget stod ferdig i 1949/50, men dette bildet er nok fra 1970-tallet.

OBOS er på jakt etter bilder fra 70-årene og fram til i dag, fra livet i og rundt OBOS-byggene. Bjørnsen ønsker seg alle typer bilder!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2008 kl 13:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I fjor høst strømmet de historiske bildene inn til OBOS. De kom fra oslofolk på oppfordring i forbindelse med boka ”Hele folket i hus” av Bjørn Bjørnsen, som handler om OBOS-historien fram til 1970. Og en hel del privatpersoners bilder fant veien til boka eller vil bli brukt i OBOS-bladet.

Nå er Bjørn Bjørnsen i ferd med å avslutte bind to om OBOS-historien, som skal handle om perioden fra 1970 og fram til i dag. Det betyr at OBOS igjen er på jakt etter bilder fra oslofolks private arkiver. Kanskje du har noe innerst i skapet?

Stort og smått

Selvsagt ønsker Obos seg bilder fra livet på Romsås og Holmlia fra innflyttingstiden og framover, men også fra de mindre boligprosjektene i indre by og de store boligprosjektene fra 2000-tallet.

-Vi er på jakt etter hverdag og høytid, liv og leven, barn og voksne, og jo mer tidstypisk, jo bedre, sier en entusiastisk Tyra T.Tronsstad i Obos. Hun understreker at det er viktig at boligene er en del av bildet, enten det er på utsiden eller innsiden.

Busserulldugnad eller grønsjmote

-Var du til stede og fikk et blinkskudd fra busserulldugnaden i 1979, eller har du dokumentert at barnet ditt var grønsjmoten i egenperson tidlig på nittitallet, er vi veldig interessert. Bare for å nevne noen eksempler. Vi vet jo ikke hva som finnes der ute, og er åpne for det meste, fortsetter hun.

Har du bilder du kan tenke deg å dele med andre?

Da sender du en mail til tyra.tronstad@obos.no eller ringer henne på tlf 22 86 57 57.

Tronstad vil gjerne låne bildene for skanning og registrering, og leverer dem selvsagt tilbake så snart det er gjort.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse