Ny leietaker ønsker seg inn hit

Slik presenterer Skanska Workplace Oo i Vitaminveien 4, som står ferdig til høsten. ILLUSTRASJON: RIFT/SKANSKA

Skanskas Workplace Oo i Vitaminveien 4 har allerede sikret seg Helsedirektoratet so mleitaker. Nå kan flere offentlige tilbud komme i bygget.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bygget har skutt i været det siste året, og ligger midt mellom Storokrysset og Storo Storsenter. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

STORO: Byggingen av kontorbygget på 7 etasjer, med en underetasje, startet i januar i fjor. Tidlig ble det klart at Helsedirektoratet hadde tegnet en tiårig leiekontrakt i bygget, som bærer navnet Workplace Oo - inspirert av det gamle gårdsnavnet «O», senere delt opp og i dag kjent gjennom navnene Storo og Lillo.

Vitaminveien 4 skal stå inflyttingsklar høsten 2018.

Bydelstjenester

Nå er det klart at Nordre Akers nabobydel, Sagene, ønsker å flytte flere av sine tjenester hit. Det er utarbeidet utkast til leieavtale i Vitaminveien 4 for Helsestasjonen, Sagene Lokalmedisinske senter, bydelsadministrasjonen, Enhet for psykiatri og rus og Hjemmebaserte tjenester.

Flere av disse tjenestestedene holder i dag til i Sandakerveien 33 C, men der løper leiekontrakten ut 31. desember 2019.

I utkanten av bydelen

Vitaminveien 4 ligger administrativt i Bydel Sagene, men helt i utkanten bydelen, på grensen til Nordre Aker.

– Bakgrunnen for at vi har valgt alternativet på Storo, er blant annet at dette er et nybygg hvor det er mulig å tilfredsstille alle de krav kommunen stiller til nye leieavtaler med hensyn til miljø, klima og universell utforming, sier avdelingsdirektør økonomi i Bydel Sagene, Atle Hillestad, til Sagene Avis.

Han sier Bydel Sagene ser på plasseringen som sentral.

– Det er svært sentralt med tanke på offentlig kommunikasjon. Bydel Sagene er en liten bydel i utstrekning, så det blir uansett ikke lange avstander for noen, sier han.

– I tillegg er det et viktig moment at mesteparten av veksten i bydelen de senere år har skjedd i dette området som dermed er i ferd med å bli bydelens befolkningsmessige tyngdepunkt.

Saken er nå sendt til byrådsavdelingen for utarbeiding av sak for Bystyret.

Bygget skal miljøsertifiseres, og det skal bygges en park i tilknytning til det. Les mer om Workplace Oo prosjektet her.

NB! På Nabotomten, i Vitaminveien 6, der blant annet G-Max og Plantasjen holder til, har Thon Eiendom sendt inn en forslag om å bygge 100 nye leilighter. Les mer om det prosjetket her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse