ANNONSE
Annonse

Ny restaurant i Parkveien

Peruansk kjøkken tar matveien til Oslo

Rodrigo Belda er fra Chile og har vært med å starte tre Delicatessen-restauranter i Oslo. Nå åpner han og kompanjongene peruansk spisested og bar i Parkveien 64, Aymara. Foto: Lars Weimoth

I Peru er det visstnok vel så populært å bli kokk som fotballspiller.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2014 kl 14:32

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

SENTRUM: Rodrigo Belda fra Delicatessen bringer nå det fremadstormende peruanske kjøkkenet til Oslo når Aymara åpner 4. november.

 

Smak av Andesfjellene

Restaurantnavnet er lånt fra en Inka-stamme med tilhold i Andesfjellene, i et område der landene Chile, Argentina, Peru og Bolivia forenes.

Det latinamerikanske kjøkken er i vinden, og i tillegg til Aymara åpner også Piscoteket i Badstugata og Brazil Churrascaria i Møllergata dørene i høst.

Rodrigo Belda bor på Godlia, og er fra Chile. Kompanjongene i Delicatessen Holding har sagt stopp for flere restauranter med spanske tapas i Oslo, men Belda ville gjøre noe fra sin kant av verden.

- Peru ligger lenger framme på mat enn de fleste. Det er kjempekult med Piscoteket og alle som fremmer det latinamerikanske kjøkken. I New York, London og Spania er dette den «hotteste» mattrenden nå, sier kokken og gründeren.

Syre, sødme og chili

På Aymara i Parkveien 64 vil kjøkkensjef Kim Daniel Aronsen (Palace Grill og Oro), restaurantsjef Michael Buttrey (Delicatessen, Løkka) inneha ledelsen og servere opptil 90 spisegjester pluss bargjester. I helgesvingen stenger stedet klokka 01. Lokalene ligger rett nedenfor Fauna og Alex Sushi. 

Det peruanske kjøkkenet kjennetegnes av proteinrik mat og mye fisk. Ceviche er en signaturrett. Inspirasjonen ligger faktisk tett på land som Japan og Kina. Landet er frodig og har masse jungel. Det gir en råvarefordel. Blant annet importeres krydder, mais og chili direkte fra Peru, forklarer Belda.

- Maisen har lite sødme og chilien er mer aromatisk enn de typene du får i butikkene her. Maten har mye syre, sødme og chili, og kokkene er ikke redde for å dra på i smakene, sier han mens håndverkerne skrur opp skilt og legger planer og gulv i Parkveien. 

Oslo spesialiseres

Det er mange nykommere og spesialiserte matkonsepter i hovedstaden nå. Rodrigo Belda er positiv til framtiden og dreiningene i bransjen. 

- Jeg synes det er mye bra nå. Flere seriøse aktører og bedre konsepter: bistroer, øl, og mat fra spesifikke land og regioner. Det blir færre steder som har «litt av alt». Det kan også se ut som flere har bedre økonomistyring og får sunn økonomi i stedene sine.

- I Peru er det like populært å være kokk som stjernespiller i fotball, sier han før han haster videre til prøvesmaking og gjestespill på Aker Brygge. Av mat fra Peru, selvfølgelig.

 

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.