Volvo S60: Ny S60 nærmer seg

KRYSTALL: Midtkonsoll i krystall fra glassverket Orrefors.

Dette er det første bildet av konseptet til Volvos nye S60 med debut i 2010. Som konsept vises bilen i Detroit i januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2008 kl 13:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

S60: Dagens versjon av Volvo S60.

Se bildet større

KONSEPT: Selv om dette ikke er den endelige Volvo S60, vil produksjonsbilen som kommer i 2010 bli ganske lik.

Vi vet nå ganske nøyaktig hvordan neste generasjon av mellomstore Volvo S60 blir; ganske lik forgjengeren. (Unntaket er bakdørene på konseptet som svinger bakover)

Vi snakker altså om en firedørs sedan med hellende hekk. Akkurat som for dagens S60 vil Volvo gjerne at bilen skal oppfattes som kupé og litt i en klasse for seg.

Da Volvo hentet fram dagens S60 til tusenårsskiftet, var den et resultat av foredlet teknologi fra storbilen S80. Man hadde simpelt hen bare forkortet bilen. Hele prosjektet kostet knappe milliarden og har siden vært god butikk for Volvo – nettopp fordi investeringene var så små.

Resultatet teller

Det samme ser ut til å gjelde for neste S60. Her tar man tydeligvis Mondeo-baserte S80 og omarbeider den til en litt mindre bil.

Nok en gang billig å gjennomføre, men spiller det noen rolle. Tross alt er det resultatet som teller, og om Volvo klarer å gjøre sine mest trofaste kunder lykkelig med ny S60, er intet bedre enn det.

Volvo nye toppsjef, Steven Odell med fortid både hos Ford og Mazda, omtaler ny S60 som en premium bil hvilket betyr at Volvo ikke har gitt opp å strekke seg mot Audi, BMW og Mercedes.

For å gjøre konseptbilen spesiell og lekker engasjerte Volvo det kjente glassverket Orrefors til å utforme deler av midtkonsollen – i krystall! Scandinavian design og uttrykksform – må vite!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse