ANNONSE
Annonse

Ny toghverdag i Nydalen

Det var på høy tid å gjøre noe med den gamle holdeplassen. Foto: Jernbaneverket

Ny lang betongplattform, leskur, benker og belysning har erstattet den gamle og skjeve treplattformen på Nydalen holdeplass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2010 kl 11:21

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: På tampen av fjoråret kunne togpendlere til og fra Nydalen holdeplass på Gjøvikbanen ta i bruk en fin, moderne og tryggere plattform, om lag 100 meter sør for den gamle.

Sykkelparkering

Den gamle treplattformen på Nydalen var lav, lå i kurve og var i så elendig stand at Jernbaneverket besluttet å bygge helt ny plattform. Den nye betongplattformen er topp moderne med en lengde på 170 meter og en høyde på 76 cm over skinnetopp. Den ligger på en tilnærmet rett strekning, som gjør av- og påstigning tryggere.

I tillegg er nytt leskur, benker, nytt høyttaleranlegg og belysning montert, og til våren vil sykkelparkering bli etablert, skriver Jernbaneverket i en pressemelding.

Koblet til sykkelvei

Den nye plattformen er også tilrettelagt for handikappede. I hver ende av plattformen er det i tillegg til trapper bygget atkomstramper som leder opp til den nye gang- og sykkelveien som Statens vegvesen er i gang med å bygge langs Ring 3.

Offisiell åpning av Nydalen holdeplass er planlagt mandag 11. januar 2010, skriver Jernbaneverket.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse