Ny turvei fra Sogn - Brekke

Friluftsetaten foreslår ny gruset helårstrase fra Brekke til Sognsvann, med lys.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sogn/Brekke: For ikke lenge siden åpnet den nye grusveien fra Brekke til Låkeberget i Maridalen. I "Kommuneplan for friluftsliv" foreslår Friluftsetaten også ny, gruset helårstrasé fra Brekke til Sognsvann - med lys.

- Etaten ønsker en ny, belyst helårstrase fra Brekke, via Grinda, og videre til Sognsvann. Traseen skal ha samme kvalitet som den nye traseen fra Brekke til Låkeberget, forteller avdelingssjef i Friluftsetaten, Jan Fredriksen.

- En belyst helårstrasé på denne strekningen vil knytte traseene fra Kjelsås, Akerselva, og boligområdene ved Brekke og Korsvoll til det eksisterende lysløypenettet ved Sognsvann. Forslaget er i samsvar med prinsippet Friluftsetaten legger til grunn for vurdering av nye belyste helårstraseer, nemlig å knytte nye boligområder og utgangspunkter til det eksisterende nettet.

-Forslaget vil bli fremmet som en enkeltsak i henhold til bystyrets retningslinjer, men ikke behandlet av bystyret. Hvem som blir vedtaksmyndighet vil bli avklaret i forbindelse med behandlingen av Markaloven, sier Fredriksen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse