Ny turvei på gang ved Maridalsvannet

Til høyre i bildet, Oset vannbehandlingsanlegg som skal bygges ut. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Les her hvor kommunen skal utbedre og opparbeide ny turvei, ikke minst en mer sikker tilgang til Langsetløkka for små og store.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2017 kl 23:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Oset Vannbehandlingsanlegg ved Oslos drikkevann, Maridalsvannet, skal utvides. Blant annet med nye rentvannbassenger - les mer her.

Sprengningsarbeider og uttak av fjellmasser skal transporteres ut med lastebil, og vil pågå i rundt 1.5 år fremover. Det er planlagt ferdigstillelse i 2019 av sprengningsarbeidene. Prosjektet planlagt ferdig som helhet i 2022.

LES OGSÅ: Smugfilmet kollegaer på skolens toalett

Det betyr at den opprinnelige asfaltveien fra Oset til Brekke, blir stengt. Det er der det skal kjøres massetransport ut fra vannbehandlingsanlegget.

Utbedrer turveien

Nevnte asfaltvei er også mye brukt turvei.

– Turveien som går langs anleggsveien skal ivareta behov for fremkommelighet. Turveien blir utbedret i området ved Frysjaveien (journ. anm. ved Sagadammen) og der den passerer jernbanen ved Oset. Veien går via Oset som tidligere, men blir inngjerdet slik at all trafikk ledes utenom anleggsområdet, skriver Vann- og avløpsetaten i nabovarsel til området.

Gjerdes inn for godt

Videre skriver de følgende:

– Det blir ikke anledning til å krysse anleggsveien, med unntak om vinteren. Da er porten ved Oset med inngang til Maridalsvannet åpen og tilgjengelig som tidligere vintre. Anlegget på Oset blir for øvrig inngjerdet som en varig løsning for å sikre vannbehandlingsanlegget.

Se bildet større

Fra utfartsparkeringen ved Oset til Langsetløkka, skal du etter planen kunne gå på ski gjennom skogen, i stedet for opp eksempelsvis opp Osebakken. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Ny turvei

Men i tillegg så går det frem av nabovarselet at det skal bygges ny tuvei i bakken mellom Oset og opp til Langsetløkka - slik at tilgjengeligheten til Marka og grusveien videre innover mot Midtodden, bedres.

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til skal turveien gå opp bak murhuset med elektroinstallasjoner, der det blant annet spilles tennis og trenes rulleski, som tilhører kommunen ved Oset utfartsparkering.

Ta på skia ved parkeringen

Det betyr at du til neste år kan ta på deg skiene ved utfartsparkeringen, og gå derfra og opp til Langsetløkka.

For turveien fra Oset til Langsetløkka skal bli av en slik standard at det skal kunne kjøres preppe- og tråkkemaskin for løyper.

Turveien fra Oset til Langsetløkka skal etter planen stå ferdig tidligst i 2018.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse