Ny vår for fulle søppelkasser

Illustrasjonsfoto

Søppelkassene på Havnajordet og ved Sognsvann overfylles med hundeposer. Hvorfor kan det ikke legges bedre til rette for de som er flinke og plukker opp? spør en leser.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KORSVOLL/SOGNSVANN: Nordre Aker Budstikke har skrevet om flere nabolag som irriteres av hundeeiere som ikke plukker opp etter sine firbeinte venner. Et skikkelig griseri er det, når hundebæsjen blir liggende igjen på turstier og i friområder. Riktignok er det store flertallet av hundeeiere flinke, men det hjelper lite når det ikke er noe sted å kaste posene.

Er til stadighet overfylte

- Blant annet på Havnajordet og på Grindasletta er det mange som rusler omkring med hunder. Det er satt opp enkelte søppelkasser, som flittig blir brukt til "hundeposer". Disse kassene er til stadighet overfylt. Det er topp på haugen med lorteposer i kassene, de tyter ut, posene ligger strødd omkring. Skikkelig griseri. Hva med tettere tilsyn og tømming? Dersom rutinene ikke tillater dette, får man sette opp flere kasser, skriver Sissel Berdal Haga i en mail til Nordre Aker Budstikke.

Også ved Sognsvann tyter det ofte søppel ut av kassene langs vannet.

- Skal følge det opp!

Kommunikasjonssjef Erik Bull-Valen i Friluftsetaten synes heller ikke det skal være slik.

- Friluftsetatens rutine er at våre søppelkasser ved Havnajordet, Grindasletta og på Sognsvann alltid skal ha ledig kapasitet. Vi takker for tipset og kan bare beklage hvis så ikke har vært tilfelle. Vi skal følge opp tømmingen vår på Grindasletta og ved Sognsvann enda bedre. På Havnajordet skal vi undersøke om vi har midler til å sette opp en ekstra søppelkasse, sier Bull-Valen til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse