Nydalen-bedrift vant Etablererprisen

IT-selskapet FreeCode ble i går tildelt Oslo kommunes Etablererpris.

IT-selskapet FreeCode ble i går tildelt Oslo kommunes Etablererpris under Oslo Innovation Week. – Jeg tror kombinasjonen av beinhard ideologi, et flerkulturelt miljø og mye frihet innad i selskapet har skaffet oss prisen, sier selskapets leder Geir Isene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2008 kl 10:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Oslo Kommunes Etablererpris tildeles en person eller personer som har etablert ny og lønnsom virksomhet i Oslo. Bedriften skal bidra til å fornye eller berike byen, og gi inspirasjon til andre som ønsker å starte egen virksomhet.

Fantastisk anerkjennelse

- Det er jo utrolig stort og en fantastisk anerkjennelse å vinne en slik pris, sier en stolt Isene.

Han forteller at FreeCode er mer enn bare et IT-selskap.

- Vi har en beinhard ideologi som alle de ansatte tror på. Det vi forsøker i FreeCode er å gjøre noe utover bare businessdelen. En pris som dette er en anerkjennelse for den endringen verden går i møte på IT-området, nemlig med mer systemåpenhet enn tidligere, sier Isene.

- Hva er egentlig FreeCode?

- Vi er Norges spydspiss for å åpne IT-bransjen. Dette fordi vi står bak fri programvare til norsk næringsliv. Kundene får kort sagt mer kontroll gjennom eierskap og valgfrihet, sier han.

Må prøve nye ting

Isene tror at firmaet har lykkes fordi man har latt de ansatte få lov til å prøve nye ting.

- De ansatte kommer opp med syke ideer og applauderes for det. Vi er opptatt av at det skal være lov å feile og prøve nye ting, sier den stolte lederen.

Han mener dessuten at firmaets flerkulturelle miljø styrker bedriften.

- Vi har folk fra hele verden som jobber hos oss. Det er klart at dette er inspirerende og at man kan lære mye av hverandre i en slik situasjon, sier han.

- Hvor henter dere inspirasjonen deres fra?

- Jeg for min del har et livsprinsipp. Follow the fun. Jeg gjør det jeg syns er gøy og det er jo tydeligvis det man er best på.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse