Nydalen stasjon blir ny i sommer

Nydalen stasjon er moden for utskiftning. I juni starter arbeidet med å gjøre den ny. FOTO: JERNBANEVERKET

Plattformen ved Nydalen jernbanestasjon er overmoden for utskiftning. I sommer bygger Jernbaneverket og Statens vegvesen ny plattform, og forlenger kollektivfeltet på Ring 3 forbi dalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2009 kl 14:15

NYDALEN: - Eksisterende plattform er i en så elendig stand at dersom det ikke bygges ny plattform i løpet av året, må den gamle plattformen gjennomgå en omfattende rehabilitering. Samtidig er det stadig flere som dagpendler med toget til Nydalen. Derfor «kastet vi oss på» da Statens vegvesen skulle bygge ny gang- og sykkelvei langs Store Ringvei, forklarer byggeleder Bjørn Sandvik i Utbygging.

Tryggere og mer moderne

Mens dagens plattform ligger i en kurve, kommer den nye på rett strekning med unntak av litt overgangskurve i begge ender. Den nye plattformen får en lengde på 170 meter og en høyde på 76 cm over skinnetopp.

Den nye plattformen skal bygges fra den eksisterende plattformen og videre i retning Oslo. Det blir en moderne og fin holdeplass som vil bli tilrettelagt for handikappede.

Bedre tilbud

Den nye holdeplassen i Nydalen kommer til å inneholde gangramper og trapper fra gang- og sykkelveien ned til plattformen i begge ender. Det blir nytt høyttaleranlegg, sykkelparkering, benker, avfallsenheter, ny belysning, nytt høyttaleranlegg og nye stasjonsnavnskilt i tråd med Jernbaneverkets designpakke.

I servicesonen kommer det lehus, toginformasjon og billettautomat med validator. Det vil komme et lite teknisk bygg for strømforsyning og tele. Arbeidene starter opp for fullt i juni 2009 og skal være ferdig før jul.

- Den gamle plattformen beholdes mens arbeidene pågår, men det vil være en togfri periode til høsten der det vil bli kjørt buss for tog, nærmere bestemt 5.-9. august. Siden ny plattform starter der den gamle slutter, vil byggearbeidene derfor ikke påvirke persontrafikken, utover togstopp i august. Eksisterende plattform rives så snart den nye er tatt i bruk.

- Av hensyn til sikkerheten mot spor, KL-anlegg samt sikring av togregulariteten vil det bli satt opp en 5,4 meter høy sikkerhetsskjerm av stål i 100 meters lengde der det skal sprenges vekk 900 kubikkmeter fast fjell, sier Sandvik.

Kontinuerlig kollektivfelt

Når gang- og sykkelfeltet langs Store Ringvei flyttes, blir det plass til tre felt, og dermed kontinuerlig kollektivfelt.

- I dag er det et opphold i kollektivfeltet på ca. 400 meter ved Rolf Wickstrøms vei 15, der Forbrukerrådet har sine lokaler. Fra vårt ståsted er dette derfor primært et kollektivtiltak for buss, der fremkommeligheten for kollektivtrafikk i østgående retning på ringveien forbedres, framhever byggeleder Christian Lima i Statens vegvesen.

Kollektivtrafikken langs Store Ringvei har i dag forsinkelser, særlig østover inn mot Storokrysset. Når kollektivfeltet etableres helt frem til busslommen i Storokrysset vil bussene få prioritet inn til krysset.

Lima trekker fram at det også er samfunnsøkonomisk gunstig at Statens vegvesen og Jernbaneverket samarbeider.

- På denne måten får vi én felles anbudsrunde i stedet for to separate prosesser, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...