Nydalen stiger mest

Nydalen stiger mest

Nydalen videregående skole slik den er tenkt å se ut. Illustrasjon: Utlånt

Nydalen er det området i Oslo hvor leieprisene stiger mest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2008 kl 11:15

NYDALEN: Nye tall fra Eiendomsverdi Næring viser at Nydalen nå er det området i byen med størst økning i leieprisene.

- Noe av grunnen til dette kan være at ledigheten her kun er på to prosent. Når det gjelder eksisterende bygg, ligger prisnivået nå på mellom 1600 -1850 kroner per kvadratmeter avhengig av funksjon, størrelse og kvalitet. For rehabilitering eller nybygg må du ut med et sted mellom 1800-2250 kroner per kvadratmeter, sier salgsdirektør Owe Tunby i Avantor til Estate Media.

- Stabilitet

I Nydalen er det generelt en bred miks av leietakere, alt fra offentlige og kommunale etater til IT-bedrifter og forlag. Nye leietakere strømmer til fra hele byen. To av de siste som har signert kontrakter er 1881 og TV Norge.

I følge Tunby er det likevel i første grad stabilitet som preger leietakerbildet i Nydalen.

- I motsetning til mange andre har vi ikke mange leiekontrakter som går ut i år og til neste år, sier han.

I dag er det blitt om lag 18.000 mennesker som jobber, studerer og bor i Nydalen, men fremdeles er det rundt 165 000 kvadratmeter areal tilgjengelig for utvikling.

Blant annet gjelder dette Sandakerveien 113-119 (ved siden av Schibsted) og Nydalsveien 16-26 (det gamle Spikerverket). Dette betyr at Avantor kan komme til å holde på med utvikling i syv til ti år til, og de jobber blant annet med planleggingen av Nydalen videregående.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!