Nydalen stiger mest

Nydalen videregående skole slik den er tenkt å se ut. Illustrasjon: Utlånt

Nydalen er det området i Oslo hvor leieprisene stiger mest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2008 kl 11:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: Nye tall fra Eiendomsverdi Næring viser at Nydalen nå er det området i byen med størst økning i leieprisene.

- Noe av grunnen til dette kan være at ledigheten her kun er på to prosent. Når det gjelder eksisterende bygg, ligger prisnivået nå på mellom 1600 -1850 kroner per kvadratmeter avhengig av funksjon, størrelse og kvalitet. For rehabilitering eller nybygg må du ut med et sted mellom 1800-2250 kroner per kvadratmeter, sier salgsdirektør Owe Tunby i Avantor til Estate Media.

- Stabilitet

I Nydalen er det generelt en bred miks av leietakere, alt fra offentlige og kommunale etater til IT-bedrifter og forlag. Nye leietakere strømmer til fra hele byen. To av de siste som har signert kontrakter er 1881 og TV Norge.

I følge Tunby er det likevel i første grad stabilitet som preger leietakerbildet i Nydalen.

- I motsetning til mange andre har vi ikke mange leiekontrakter som går ut i år og til neste år, sier han.

I dag er det blitt om lag 18.000 mennesker som jobber, studerer og bor i Nydalen, men fremdeles er det rundt 165 000 kvadratmeter areal tilgjengelig for utvikling.

Blant annet gjelder dette Sandakerveien 113-119 (ved siden av Schibsted) og Nydalsveien 16-26 (det gamle Spikerverket). Dette betyr at Avantor kan komme til å holde på med utvikling i syv til ti år til, og de jobber blant annet med planleggingen av Nydalen videregående.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse