Nydalen-undergangen: Nydalen-undergangen: Trenger 110 timer!

 

Utbygger av Nydalen-undergangen mener det ikke holder med 35 timers stenging av jernbanen. – Vi trenger minimum 110 timer! sier Pål Hansen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN:

— Vi vil trenge minimum de 110 timene vi har bedt om. Det er omfattende arbeider som skal utføres. Jeg regner imidlertid med at Jernbaneverket finner en løsning på dette, sier Pål Hansen i FRI Eiendom/Nydalen Bolig AS, utbygger av den planlagte undergangen fra Gunnar Schjelderups vei

— under jernbanen

— og opp til Ring 3.

I forbindelse med utbyggingen har Jernbaneverket tidligere foreslått stenging enten 14. august til 15. august, eller 11. september til 12. september, og at en bygging av «...kulvert/undergang ikke trenger mer enn 30-35 timers stenging av banen.»

Ikke svar på nytt forslag

I følge Pål Hansen har utbygger ennå ikke mottatt noen tilbakemelding fra Plan- og bygningsetaten på nyforslaget, om i stedet å utbedre eksisterende undergang ved Nydalen togstasjon.

— Men jeg regner med en tilbakemelding med det første! sier Hansen, som forøvrig reagerer på bydelspolitiker Bent Gether-Rønnings (H) utspill i NAB for et par uker siden, om at universell utforming må vike for i stedet å få bygget undergangen fra Gunnar Schjelderups vei.

Oppsiktsvekkende av Gether-Rønning

— Det er ganske oppsiktsvekkende at en politiker hevder at universell utforming må vike. Det er besluttet av Bystyret som et overordnet mål for sektoren Plan, Bygg og Anlegg at «...Kommunens bygg og anlegg skal i så stor grad som mulig være universelt utformet. Nybygg skal være universelt utformet», sier Hansen og viser til strategisk plan vedtatt av bystyret i februar i fjor.

— Kommunen skal overta undergangen når den står ferdig. Følgelig skal ovennevnte følges. Bydelene er bl.a. pålagt å innrette seg etter dette, i følge Hansen, og viser igjen til at også Politiet har frarådet undergangen av sikkerhetsmessige grunner.

LES OGSÅ: Vil forsikre seg at undergangen er nær

LES OGSÅ: Godtar ikke flere utsettelser

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse