ANNONSE
Annonse

Nye «gamle dager» på Grefsenkollen

Grefsenkollen ble brukt til mye forskjellig på 30-tallet. Blant annet konserter! Her «Jassing Four», med Johannes Aaronsen (piano), Ole Petter Fjeld (sax), Erling Traaseth (banjo) og Arne Fjeld (batteri). Konserten ble holdt høsten 1929 eller vinteren 1930. Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen

Det har vært mye dans og moro på Grefsenkollen opp gjennom årene - fredag kveld videreføres tradisjonen med skikkelig «låveball».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2009 kl 09:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSENKOLLEN:

— Med «låveballet» gjenopplives en gammel og ærerik tradisjon. På 1930- og 50-tallet var det ukentlige dansefester på Grefsenkollen, hvor folk gikk opp, og eventuelt skled på rumpa akebakken ned igjen til Grefsenplatået, sier Thorkild Gundersen fra Grefsenkollen Scene.

— For 80 år siden spilte bandet «Jassing Four» på Grefsenkollen, og scenen de spilte på ser nøyaktig lik ut som den gjør i dag! Fredag (9. oktober) er det bluegrassbandet og spellemannsvinnerne Ila Auto, som børster støv av fin gammel tradisjon. Ila Autos musikk er inspirert av 1920-tallets Amerika, et land sikkert alle i Jassing Four drømte om på den tiden, i følge Gundersen. .

Rykker det i dansefoten - så finnes mer info på www.grefsenkollensvenner.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse