Nye krav til høyde

Maksimal byggehøyde i såkalte "transformasjonsområder" er 42 meter. Eksempler på slike områder er Grefsen stasjonsby. Her et av de tidlige forslagene til Stasjonsbyen.

Ny bebyggelse i planlagte Grefsen stasjonsby, på Storo og i Nydalen kan bli opptil 42 meter høyt. Det kommer frem i forslaget til ny plan for høydebebyggelse i indre Oslo.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Kommunedelplanen for indre Oslo angir hvor høyt det er lov å bygge i ulike områder. Forslag til retningslinjer for bevaring og byutvikling i indre Oslo for perioden 2009-2025, legges ut til andregangs høring fra Plan- og bygningsetaten med frist 14. desember, melder NRK.

Det foreslås maksimal byggehøyde 30 meter (42 meter langs Ring 1) i utviklingsområder, i tillegg til ytterligere to etasjer "ved spesiell høy kvalitet i prosjekter eller fellesløsninger". Utviklingsområder er Oslo sentrum rett utenfor Ring 1. Eksempler er Ruseløkka, Meyerløkka, Pilestredet Park, Hausmannskvartalene og Stiklestadkvartalene, i tillegg til bebyggelsen langs Akerselva, sentrale Majorstuen, Ullevål sykehus, Torshovtoppen, området rundt Freia på Rodeløkka og Carl Berners plass.

Maksimal byggehøyde i såkalte "transformasjonsområder" er 42 meter. Eksempler på slike områder er Grefsen stasjonsby, Storo og Nydalen, samt Bjørvika, Filipstad, Tjuvholmen, Kværnerdalen og Majorstuen stasjon.

I "konsolideringsområder", som er det meste av den tradisjonelle murgårdsbebyggelsen, i tillegg til Kvadraturen, blir maksimal byggehøyde 22 meter. I områder med frittliggende bybebyggelse (som Homansbyen, deler av Frogner, Majorstuen og St. Hanshaugen) er maksimal byggehøyde 18 meter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse