Nye krav til høyde

Nye krav til høyde

Maksimal byggehøyde i såkalte "transformasjonsområder" er 42 meter. Eksempler på slike områder er Grefsen stasjonsby. Her et av de tidlige forslagene til Stasjonsbyen.

Ny bebyggelse i planlagte Grefsen stasjonsby, på Storo og i Nydalen kan bli opptil 42 meter høyt. Det kommer frem i forslaget til ny plan for høydebebyggelse i indre Oslo.

Tekst:

Publisert:

OSLO: Kommunedelplanen for indre Oslo angir hvor høyt det er lov å bygge i ulike områder. Forslag til retningslinjer for bevaring og byutvikling i indre Oslo for perioden 2009-2025, legges ut til andregangs høring fra Plan- og bygningsetaten med frist 14. desember, melder NRK.

Det foreslås maksimal byggehøyde 30 meter (42 meter langs Ring 1) i utviklingsområder, i tillegg til ytterligere to etasjer "ved spesiell høy kvalitet i prosjekter eller fellesløsninger". Utviklingsområder er Oslo sentrum rett utenfor Ring 1. Eksempler er Ruseløkka, Meyerløkka, Pilestredet Park, Hausmannskvartalene og Stiklestadkvartalene, i tillegg til bebyggelsen langs Akerselva, sentrale Majorstuen, Ullevål sykehus, Torshovtoppen, området rundt Freia på Rodeløkka og Carl Berners plass.

Maksimal byggehøyde i såkalte "transformasjonsområder" er 42 meter. Eksempler på slike områder er Grefsen stasjonsby, Storo og Nydalen, samt Bjørvika, Filipstad, Tjuvholmen, Kværnerdalen og Majorstuen stasjon.

I "konsolideringsområder", som er det meste av den tradisjonelle murgårdsbebyggelsen, i tillegg til Kvadraturen, blir maksimal byggehøyde 22 meter. I områder med frittliggende bybebyggelse (som Homansbyen, deler av Frogner, Majorstuen og St. Hanshaugen) er maksimal byggehøyde 18 meter.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!