ANNONSE
Annonse

Nye leiligheter planlegges her

Utbygger fremmer reguleringsplanen for leilighetsbygget og egen tomt, men hvor kommunens nabotomt også er en del av planen. En nabotomt utbygger gjerne vil sikre seg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2018 kl 20:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: Fra sakspapirene i Plan- og bygningsetaten går det frem at Stolt Utvikling AS planlegger bygging av leilighetsbygg på eiendommen i Nordbergveien 10 og på adressen Rektorhaugen 53.

Deler av tomten er over Tåsentunnelen, og Statens vegvesen har i uttalelse datert 04.07.2016 stilt krav til dokumentasjon vedrørende bygging over tunnelen for behandling av dispensasjonssøknad [Ref. 1], står det blant annet i sakspapirene.

Videre at utbyggingsplanen omfatter et leilighetsbygg med opptil seks etasjer.

32 leiligheter

Daglig leder i Stolt Utvikling AS forteller at det planlegges rundt 32 leiligheter i det nye bygget, leiligheter med størrelse fra 40 kvadratmeter og opp til over 100 kvadratmeter.

– Deler av bygget vil som nevnt gå over tunnelen, så det søker vi dispensasjon for. Dette er en reguleringsplan vi utvikler, og kommunens nabotomt på rundt 900 kvadratmeter er med i planen (journ. anm. Rektorhaugen 53), sier Roar Henden i selskapet.

Nordbergveien 10 ligger på hjørnet ved rundkjøringen ved Tåsensenteret - Tåsen skole til høyre for bildet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Han fortsetter:

– Kommunen ønsker at den tomta også blir en boligtomt, slik at de kan utnytte den, og som så klart vi ønsker å kjøpe når kommunen legger den ut for salg. Deler av det planlagte bygget er også tegnet inn på kommunens tomt, forteller Roar Henden, og legger til at totalt vil da tomta for det nye bygget bli på rundt 2150 kvadratmeter, med adressene Nordbergveien 10 og Rektorhaugen 53. Sistnevnte er det altså kommunen som eier per i dag.

Selges på det åpne markedet

Det er Oslo kommune ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten som styrer Rektorhaugen 53.

– Eier av Nordbergveien 10 regulerer et større felt hvor Oslo kommunes eiendom, Rektorhaugen 53, er en den del av planområdet. Det er Stolt Utvikling som har tatt initiativ til og står bak reguleringen. Vi samarbeider ikke om reguleringensplanen, men vi har gitt samtykke til at kommunens tomt kan inngå i planområdet. Vi har hatt et par møter med eier hvor planarbeidet har vært presentert for Eiendoms- og byfornyelsesetaten, sier kommunikasjonssjef Lena Nesset i etaten.

Hun fortsetter:

– Dersom det etter ferdig omregulering er aktuelt for Oslo kommune å selge tomten vil dette i tilfelle skje i tråd med kommunens salgsinstruks, som er etter budrunde i markedet.

HER KAN DU FØLGE SAKEN I PLAN- OG BYGNINGSETATENS SAKSINNSYN

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse