Nye regler gjorde trafikken verre

Sliter med fremkommelighet i Blåsbortveien.

Passering: Ikke plas til to biler å passere hverandre i Blåsbortveien, når det står tett i tett med biler langs fortauskanten. FOTO: Privat Foto: Foto: Privat

Bilister brukte fortauet for å få plass til å passere hverandre. Så ble det kun lov til å parkere langs fortauet, men da ble det ikke plass til to biler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2013 kl 14:12

TÅSEN: Beboer Sverre Halvorsen i Blåsbortveien er fortvilet over trafikksituasjonen i området. Han forteller at et parkeringsforbud tvang seg frem etter hvert som folk som jobbet og studerte i Nydalen parkerte i veien.

Veien har fortau langs den ene siden, og parkeringsforbudet kom på motsatt side av veien.

- Men etter parkeringsforbudet parkerer bilene på andre siden av veien mot fortauet. Det er nå verre enn noen gang. Om to biler møtes, kan de jo ikke kjøre forbi hverandre. Og til vinteren blir det vel bare ennå verre, med snøfonner på andre siden og umulig å kjøre i Blåsbortveien, sier Halvorsen.

Les også: Bilister som parkerer blir truet av beboere

Gjennomkjøring?

Det er politiet som har skiltmyndighet, men Halvorsen har også kontaktet bydelsadministrasjonen om problemstillingen. Bydelen derimot, trekker frem fordelen ved at nå kjører i hvert fall ikke bilene opp på fortauet for å få plass nok til å passere motgående bil.

- Det var politiet som gjennomførte endringene i parkeringsmulighetene i Blåsbortveien, etter gjentatte klager om at bilene kjører på fortauet for å komme forbi, sier spesialkonsulent Knut Hammervold i Bydel Nordre Aker.

Hammervold påpeker i en e-post til Sverre Halvorsen at det kanskje er gunstig at det blir vanskeligere for bilister å ferdes i Blåsbortveien.

- Man tillater parkering langs fortauskanten og hindrer derved biler å bruke fortauet til forbikjøringer. Kanskje ved at den resterende delen av veien ikke bred nok til to biler å passere, gjør at bilistene lar være å bruke veien som gjennomkjøring fra Tåsenveien til Maridalsveien, som omkjøring fra Ring3 ved kø? Og det er vel en effekt man ikke skal protestere mot? skriver Hammervold.

Les også: 53.333 kroner kvadratmeteren for plass til bilen

Parkering er problemet

Bydelen ønsker også å se nærmere an den nye parkeringsordningen i Blåsbortveien.

- Da får vi erfaringer tilstrekkelig til å vurdere om effektene i sum er positive eller negative, og ikke minst hvem som blir rammet mest, skriver Hammervold videre.

Halvorsen er ikke så fornøyd med bydelens svar. Han mener det ikke er gjennomkjøringstrafikken som er det store problemet i Blåsbortveien.

- Det er parkeringsproblemet som er stort, og nå har det bare blitt enda verre. Det må da være mye bedre å fjerne parkeringsforbudet og la det bli som det var tidligere av sikkerhetsmessige årsaker, sier Halvorsen.

Hen frykter det til vinteren vil bli snøfonner på den ene siden av veien og biler på den andre.

- Ambulanser og særlig brannbiler vil ikke kunne komme fram her i det hele tatt, mener Halvorsen, som nå kontakter politiet om saken.

Les også: Betalte for mye - fikk parkeringsbot

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon