Nye rør på gang, omkjøringer og adkomstproblemer

Slike grøfter må graves for å få gjort de varslede rørarbeidene. FOTO: Vann- og avløpsetaten

Det må graves, Vann- og avløpsetaten skal legge nye rørledninger. Her kan du se hvor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2017 kl 11:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Mange har fått varsel i postkassen fra Vann- og avløpsetaten om arbeider som har planlagt snarlig oppstart.

– Arbeidet omfatter en total fornying av alle vann- og avløpsledninger for blant annet å få bort «reint overvann» (vei-vann) fra gammel, felles avløpsledning (avløpsvann og overvann i samme ledning) som har begrenset kapasitet. Avløpsnettet i Myrerskogveien og Furukollveien overbelastes i dag ved store nedbørshendelser, forteller prosjektleder Bjørn Vessia i Vann- og avløpsetaten til Nordre Aker Budstikke.

Arbeidene som utføres vises på kartet nedenfor med rød strek i Rønningveien, og gul i Furukollveien og Myrerskogveien.

– Nå blir dette separert i egne avløpsledninger og overvannsledninger. Overvannsproblemene i området blir betydelig forbedret når vi er ferdig, legger han til.

Adkomstproblemer

Men større og flere rørledninger medfører utvidelse av eksisterende grøfter som vil bety midlertidig adkomstproblemer ved passering av de enkelte eiendommene.

– På grunn av smale adkomstveier må det bli omkjøringer etter hvert som arbeidslagenes fremdrift tilsier det. Gangpassasje vil være mulig, forteller Vessia videre om prosjektet.

Entreprenøren, Imperia, vil ifølge Vann- og avløpsetaten holde alle løpende orientert om adkomst og parkeringsforhold samt provisoriske vann og avløpsledninger - midlertidige ledninger til eiendommene mens arbeidene pågår - etter hvert som det blir aktuelt.

Ansvar selv også

Prosjektlederen forteller videre at den enkelte eiendommens eier eventuelt selv må utbedre og skifte gamle ledninger som lekker.

– Imperia vil også etter egne avtaler med hver enkelt kunne utbedre deres stikkledninger - vann- og avløpsrør fra privat eiendom fram til påkobling til kommunal ledning i veien. Rørene må ofte utbedres eller skiftes ut fordi disse vanligvis er jevngamle med de kommunale hovedledningene, opplyser Vessia.

Det er mange gamle ledninger i Oslo, og denne utskiftningen er løpende og nødvendig vedlikehold, ifølge Vann- og avløpsetaten.

Trafikkplan

Trafikkplan for arbeidene og skilter på anleggsområdet blir ferdig før oppstart. Beboerne i nærheten av grøftearbeid skal også være informert om små rystelser som følge av pigging eller småsprengning i bunnen av eksisterende grøfter med vann- og avløpsrør, og en ny grøft for vann- og avløpsrør i øverste sving i Rønningveien.
 

Framdriftsplan – Ferdigstillelse av arbeidene

Vann- og avløpsetaten planlegger å bli ferdig med arbeidene innen utgangen av 2017.

Omfanget med utbedring eller utskiftning av private stikkledninger og ferdig asfaltering kan medføre ferdigstillelse først våren 2018.
 
LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse