Nytt bom-forsøk

Bydelen ber Samferdselsetaten om å være raskere til å reparere den hærverksutsatte bommen på Mons Søviks plass.

Bydelen ber Samferdselsetaten om å være raskere til å reparere den hærverksutsatte bommen på Mons Søviks plass.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2009 kl 10:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

LOFTHUS: Bydelens miljø-, plan og samferdselskomité ber Samferdselsetaten om å reparere bussbommen på Mons Søviks plass snarlig etter hærverk, og sørge for overvåking.

100.000 roner

Som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet om, har bussbommen vært : ute av funksjon siden januar.

I løpet av 2008 ble bommen utsatt for gjentatt hærverk for om lag 100.000 kroner. Januarhærverket i år skal ha kostet nærmere 30.000 kroner. Dette reparasjonsarbeidet er ifølge Per Laudal i Samferdselsetaten allerede gjennomført.

– Vi har folk på stedet. Vi har måtte demontere hele bomhuset, som ble revet i stykker. Forhåpentligvis er den på plass i løpet av denne uken, sa Laudal til avisen i forrige uke.

Setter opp kamera

Nordre Aker Budstikke skrev allerede i høst om at Samferdselsetaten planla å sette opp et overvåkingskamera. Da bommen igjen ble ødelagt, ble arbeidet med oppsetting av kamera utsatt. Ifølge Laudal kommer kameraet nå opp samtidig med at bommen er reparert.

– Så får vi håpe det virker avskrekkende, sier Laudal.

Lofthusbommen hindrer gjennomkjøring fra Disen til Bjerkesiden, og skal være sperret for alt annet enn rutebusser. Ifølge naboene øker trafikken i boligområdet, av bilister som vil unngå Sinsenkrysset, betraktelig i periodene bommen er ute av drift.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse