Nytt dagsenter for yngre demente

Oslos varaordfører Aud Kvalbein (KrF) roste Grefsenhjemmets kreative utforming av det nye dagsenteret.

Grefsenhjemmet har åpnet et nytt og spennende tilbud for yngre personer med hukommelsessvikt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.12.2008 kl 19:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Det nye dagsenteret for hjemmeboende pasienter med demens er en viktig og etterlengtet møteplass for brukere og deres pårørende. Foto: Anders Jørstad

GREFSEN: Det er yngre demenspasienter under 67 år som er målgruppen for det nye dagsenteret som er innlemmet i nye, lyse lokaler på Grefsenhjemmet.

Med en flott sansehage som utsiktspost, tilbyr de ansatte på dagsenteret en rekke aktiviteter både innendørs og utendørs.

Med Grefsenshjemmets egen minibuss kan man også dra ut på lengre turer, og under åpningsseremonien i storstuen ble det vist lysbilder fra de begivenhetsrike turene som ble foretatt tidligere i høst.

Kostnadsbesparende

BU-leder for Bydel Nordre Aker, Egil Ihlen (H), professor Knut Engerdal ved nasjonalt kompetansesenter for aldersdemens og Oslos varaordfører Aud Kvalbein (KrF), var blant de notable gjestene under den offisielle åpningen sist mandag.

– Som mangeårig forsker har jeg lenge etterlyst et aktivitetstilbud til den yngre gruppen av demente. Og det blir mer givende for yngre personer med demens og deres pårørende å samles med likesinnede, fremfor at en mann med lettere demens på 55 år møter en 85 år gammel dame i rullestol. Dette vil også vise seg å være veldig kostnadsbesparende, for flere demente vil med et slikt allsidig tilbud være i stand til å bo hjemme lenger, mente professoren.

Populær arbeidsplass

Med hele 74 søkere til de fire nye stillingene til dagsenteret, mener Julie Mittet som daglig leder av Grefsenhjemmet at hun har klart å «plukke ut kremen» til sitt nye fagteam.

I tillegg til to spesialsykepleiere i geriatri, har Grefsenhjemmet fått en psykiater i ti prosent-stilling som vil være en viktig brikke i veilednings- og undervisningssammenheng.

– Kompetansen vi nå sitter inne med velger jeg å kalle en dynamitt. Det er også viktig med samtalegrupper for de pårørende, noe vi også vil ha et sterkt fokus på, forteller Mittet.

Varaordfører Kvalbein utropte også sin begeistring for det nye dagsenteret, og hun roste Grefsenhjemmet for den nyskapende og kreative utformingen av tjenestetilbudet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse