Nytt hjem til to gauper

Bare to av forsøksgaupene på Universitetet i Oslo får nytt hjem i Namsskogan dyrepark. De tre andre måtte avlives, melder NRK.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2007 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Blindern: Som Nordre Aker Budstikke har beskrevet tidligere var det planer om å sende gaupene videre til en dyrepark. Men ikke alle fikk leve videre. De to gaupene som får leve er en mor på sju år og en datter på ett år. De berget livet på grunn av slektskap og kjønn. Namsskogan kunne bare ta imot hunngauper. Det er ikke bare gauper som slipper unna avliving. Også kaninene og hønene ved forsøksavdelingen får leve. Kaninene og hønene har fått nye hjem på bondegårder.

- Vi er veldig glade for at de to gaupene får leve videre. Vi er takknemlige for at Mattilsynet har gitt oss muligheten til å omplassere dem, sier Unni Bingen, prosjektleder ved avdelingen, til avisen Aften.

Også gaupenes nye matmor, dyreansvarlig ved Namsskogan dyrepark, Kristin Meitz Bru, er fornøyd. - Jeg var på jakt etter gauper og hadde akkurat begynt å sondere markedet i Sverige da jeg kom over artikkelen i Aften. Da tok jeg umiddelbart kontakt med avdelingen på UiO, sier hun. Bingen tror gaupene vil passe svært godt i parken. Det vil nok bli en liten overgang for dem å leve på 12 mål og i naturlige omgivelser, men hun tror de raskt vil venne seg til det.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse